Britanci nazvali BiH "novom Hrvatskom": Manje su gužve i jeftinije je od Dubrovnika

Foto: Shutterstock

Magazin Wild Frontiers uvrstio je Bosnu i Hercegovinu na listu najatraktivnijih destinacija za 2025. godinu, što je privuklo pažnju britanskog The Suna, koji je ovu zemlju nazvao rijetko posjećenom i opisao je kao "novu Hrvatsku".

"Dobra alternativa Dubrovniku"

Stručnjaci za putovanja iz Wild Frontiersa ističu da BiH predstavlja "alternativu Dubrovniku s manjim gužvama". U usporedbi s Hrvatskom, naglašavaju da turisti u BiH mogu uživati u prekrasnom krajoliku po znatno nižim cijenama.

Prema britanskim medijima, Bosna i Hercegovina nudi mnogo toga, uključujući bogatu povijest, lijepu prirodu i plaže, no često ostaje izvan radara turista. U Sarajevu, ističu, cijena krigle piva iznosi oko dva eura, dok obrok od tri slijeda košta otprilike 13 eura.

Ističu Mostar i Sarajevo

Baščaršija se ističe kao najstarija gradska čaršija i kulturno središte, savršeno mjesto za uživanje u tradicionalnim jelima poput ćevapa, lepinja punjenih mesom s roštilja i pita, lisnatih tijesta punjenih sirom ili višnjama za desert. U ovom dijelu grada mogu se vidjeti i tragovi Osmanskog Carstva. Još jedna popularna atrakcija u Sarajevu je posjet Tunelu spasa.

Jedna od najpoznatijih destinacija u BiH je Mostar, poznat po Starom mostu, jednom od simbola zemlje, koji se proteže preko rijeke Neretve. Također se preporučuje posjet Blagaju, dok je za ljubitelje plaža idealan Neum. "Grad se ponosi veličanstvenim planinskim pejzažem i prekrasnim tirkiznim morem", istaknuli su.

Cijene smještaja su povoljnije

Naglašavaju i da brojna jezera privlače turiste. Perućac se izdvaja zbog temperature vode koja se ljeti kreće oko 22 stupnja, što ga čini savršenim mjestom za osvježenje tijekom vrućih dana. Ističu i da su cijene smještaja također povoljne s prosječnim troškom noćenja od oko 65 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.