Prvi put u 70 godina: Sabrina Carpenter na vrhu ljestvice singlova čak 20 tjedana

Foto: EPA

Pjevačica Sabrina Carpenter (25) postala je prva glazbenica nakon 71 godine koja je provela 20 tjedana na prvom mjestu Službene ljestvice singlova, piše Official Charts.

Druga umjetnica u povijesti kojoj je to uspjelo

Njezina pjesma Taste već osmi uzastopni tjedan drži prvo mjesto, čime postaje najdugovječniji singl broj 1 u 2024. godini. Ovo postignuće znači da je Sabrina ove godine na vrhu Službene ljestvice singlova provela ukupno 20 tjedana s pjesmama Taste (osam tjedana na prvom mjestu), Espresso (sedam tjedana na prvom mjestu) i Please Please Please (pet tjedana na prvom mjestu).

Ona je tek druga pjevačica u povijesti koja je uspjela provesti 20 tjedana na prvom mjestu u jednoj kalendarskoj godini. Uz nju, to je ostvario pjevač Frankie Laine davne 1953. godine, tijekom ranih dana Službene ljestvice singlova.

Sabrina je također osigurala svoj četvrti hit u top 10 s albuma Short N’ Sweet. Njezina pjesma Bed Chem ulazi na ljestvicu na devetom mjestu.

>>Sve što vas je zanimalo o Sabrini Carpenter (uključujući i koliko je visoka)

Bila i na naslovnici Timeovih 100 najutjecajnijih mladih lidera

Sabrina je ovog mjeseca bila i na naslovnici Timeove liste 100 Next. Time 100 Next lista predstavlja popis najutjecajnijih pojedinaca koji oblikuju budućnost svojih područja djelovanja. Ova lista uključuje mlade lidere, inovatore i zvijezde u usponu iz različitih sektora, poput tehnologije, zabave, politike, sporta i drugih industrija.

Time je objavljuje kako bi se prepoznalo nove talente i promjene koje donose, ističući ljude koji već sada imaju velik utjecaj i potencijal da oblikuju buduće globalne trendove i događaje.

Globalnu slavu stekla je singlom Espresso

Iako je ova 25-godišnjakinja poprilično dugo na sceni kao pjevačica i glumica, globalnu slavu stekla je singlom Espresso, koji je predstavila tijekom nastupa na Coachelli 2024. Ubrzo je uslijedio i Please Please Please. Sabrina je ove godine osvojila svoju prvu MTV nagradu na dodjeli VMA 2024. godine za pjesmu godine s hitom Espresso.

Jedna je od najpopularnijih pjevačica nove generacije

Sabrina je trenutno jedna od najpopularnijih pjevačica nove generacije. Tome je pripomogla i popularna Taylor Swift, koja je upravo Sabrinu odabrala za pjevačicu koja će je pratiti na turneji Eras.

Nakon glumačkog debija 2011. godine dobila je glavnu ulogu u seriji Disney Channela Girl Meets World (spin-off popularne serije Boy Meets World). Nakon toga i ostalih pojavljivanja u raznim Disneyjevim serijama i projektima Sabrina je krenula u svijet glazbe slijedeći stope Disneyjevih legendi kao što su Miley Cyrus i Selena Gomez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.