Colin Farrell otkrio zašto je prestao piti i drogirati se, pio je 12 boca vina tjedno

Foto: EPA

Poznati glumac Colin Farrell nedavno je otvorio dušu i ispričao u kojem trenutku je odlučio promijeniti svoj život te što ga je natjeralo da se izliječio od ovisnosti s kojima se dugo borio. Priznao je da je znao popiti otprilike tri boce Jacka Danielsa, 12 boca crnog vina i 60 krigli piva tjedno prije nego što se otrijeznio.

Njegovom sinu dijagnosticiran je rijedak sindrom

"James je imao dvije godine kad sam se otrijeznio", rekao je Colin Farrell za Daily Mail. Naime, njegovom sada 20-godišnjem sinu Jamesu tada je dijagnosticiran Angelmanov sindrom, rijedak neurogenetski poremećaj koji zahvaća živčani sustav i uzrokuje razvojne i intelektualne teškoće.

James spada među onu djecu s Angelmanovim sindromom koja imaju teže simptome, zbog čega nema nikakvu verbalnu komunikaciju i ne može živjeti bez pomoći njegovatelja, koji mu pomaže u obavljanju svakodnevnih zadataka.

"Dio 'goriva' koje sam iskoristio da se oslobodim alkohola, droga i svega toga bilo je saznanje da on ima zdravstvenih problema", prisjetio se Farrell. "Djeca trebaju svoje roditelje ili bake i djedove ili nekoga drugoga - da se brinu za njih", rekao je. 

"Jedna od stvari koju me je James naučio bila je da unutar sebe pristupim želji za životom, čak i ako se u početku više radilo o tome da sam mislio da želim živjeti kako bih bio u njegovoj blizini", zaključio je na kraju.

Colin je pokrenuo zakladu za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama

Zbog svega što je prošao sa sinom, ovaj 48-godišnji glumac odlučio je pokrenuti zakladu za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama kako bi im pomogao barem na neki način. "Želim da svijet bude dobar prema Jamesu. Želim da se svijet odnosi prema njemu s ljubaznošću i poštovanjem", rekao je početkom kolovoza ove godine za People. 

Zaklada koja nosi ime Colina Farrella fokusira se na ljude s posebnim potrebama u trenutku kada napune 21 godinu i izgube svu pomoć koja im je do tada bila dostupna.

Sina Jamesa Colin je dobio s bivšom djevojkom, kanadskom manekenkom Kim Bordenave, a osim njega, s glumicom Alicjom Bachleda-Curus ima i 15-godišnjeg sina Henryja s kojim se nedavno pojavio na premijeri svoje nove serije The Penguin u New Yorku.

>>Izašla je serija Pingvin, Colin Farrell osvaja kritičare

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.