FOTO U Zagrebu održana premijera predstave Baby Lasagna - mačke i spačke

Foto: Luka Dubroja

U nedjelju je u zagrebačkom kazalištu Trešnja održana premijera predstave Baby Lasagna - mačke i spačke. 

Naime, priču o uspjehu Marka Purišić ispričanu kroz oči njegovih mačaka - Stipe, Branke i Gertrude, umjetnička organizacija Petit teatar, na čelu sa Katarinom Madirazzom, postavila je na kazališne daske. 

Predstavu su, između ostalih, pogledali Iva Šarić Petković, Amar Bukvić, Ana Brdarić Boljat, Tomislav Jelinčić, Katarina Baban, Luka Bujić, Nevena Rendeli Vejzović, Daria Lorenci Flatz, Frano Ridjan, Marijana Mikulić, Bojan Jambrošić, Ivana Marić, Lucija Lugomer, Mario Valentić, Martina Stjepanović Meter, Teuta Mesaroš, Iva Šimić Šakoronja i Matija Šakoronja.

Baby Lasagna i Elizabeta pomogli u tekstu

Likove Stipe, Branke i  Gertrude utjelovili su glumci Andrija Nazlić, Antonija Marijanović te Anamarija Jurišić Osmeričić, koja nije skrivala svoje oduševljenje nakon premijere.

''Igrati na premijeri ove predstave bilo je nevjerojatno iskustvo koje je sa sobom nosilo puno uzbuđenja, ali i odgovornosti. Posebno mi je bilo divno graditi lik mačke Gertrude, koju sam kroz proces oblikovala inspirirana videima prave mačke Baby Lasagne. Njene pokrete i osobnost utkala sam u svoj lik, što mi je dalo poseban osjećaj autentičnosti i slobode u igri", izjavila je.

"Također, rad i igra na sceni s kolegama Antonijom Marijanović i Andrijom Nazlićem bili su predivni. Nevjerojatno smo se međusobno nadopunjavali i nasmijavali, a zajedno smo stvorili atmosferu koja je bila i zabavna i emotivna. Na kraju, moram istaknuti kako nam je publika na premijeri dala neizmjernu podršku i s nama živjela ovu predstavu. Hvala malim i velikim gledateljima na svemu", dodala je.

Iako ne glume u predstavi, Marko Purišić i njegova zaručnica Elizabeta Ružić pomogli su tekstu predstave i to pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka. Tako je nastala predstava koja je u sat vremena rasplesala publiku, ali i poslala jasnu poruku o prijateljstvu, obitelji, zajedništvu, ne odustajanju i radnim navikama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.