Gej aplikacija ograničila djelovanje u Olimpijskom selu, evo koji su razlog naveli

Foto: EPA

Grindr je u Olimpijskom selu u Parizu uveo niz mjera zaštite privatnosti kako bi zaštitio LGBTQ+ sportaše koji koriste popularnu aplikaciju za upoznavanje, prenosi NBC News.

Ranije ovog tjedna neki korisnici Grindra su na društvenim mrežama podijelili da je aplikacija u Olimpijskom selu možda blokirana jer nisu mogli koristiti funkciju "istraži", koja korisnicima omogućuje pretraživanje i pregledavanje profila na određenoj lokaciji. Grindr je potvrdio da je onemogućio značajke aplikacije koje se temelje na lokaciji.

@brutamerica Grindr is blocked in Paris’ Olympic village. Here’s what we know… #olympics ♬ original sound - Brut.

"Ako sportaš nije 'out' ili dolazi iz zemlje u kojoj je opasno ili ilegalno biti dio LGBTQ+ zajednice, korištenje Grindra može ga izložiti riziku", poručili su iz aplikacije.

"Ovo je baš tužno", "Zar ne bi sami sportaši trebali odabrati hoće li koristiti aplikaciju ili ne? Radi li Tinder ili su i tamo isključili lokaciju?", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Kako aplikacija funkcionira?

Grindr je LGBTQ+ verzija poznate aplikacije za upoznavanje Tinder. Ova aplikacija funkcionira tako da korisnik prvo kreira profil i na osnovu unesenih preferencija svakom korisniku budu predloženi korisnici s kojima bi mogli kliknuti. Također, koristi se lokacija svakog korisnika te se pokazuju korisnici koji su u blizini.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara je počela, a trajat će nekoliko sati, a tijekom nje će proći predstavnici svih zemalja sudionica. Parada se održava na rijeci Seinei, dakle prvi put ceremonija otvaranja neće biti na stadionu. U Francuskoj će se 10.500 sportaša i sportašica natjecati za medalje, a Hrvatsku će predstavljati 58 sportaša i 15 sportašica iz 15 sportova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.