Influencerica (26) želi educirati javnost o fatfobiji: "Moje tijelo nije problem"

Foto: Instagram

Lindsay McGlone ima 26 godina i aktivna je influencerica koja se zalaže za prihvaćanje tijela svih veličina. Na društvenim mrežama promovira pozitivnost i samopouzdanje, a posebno za žene s prekomjernom težinom.

Uz hashtag ''Što debele žene nose?" dijeli stvarne fotografije sebe u kupaćem kostimu, govoreći o važnosti ljubavi prema vlastitom tijelu bez obzira na veličinu. Nedavno se suočila s negativnim komentarima nakon što je objavila video iz aviona. Pisali su joj da treba kupiti dvije karte jer, kako kažu korisnici TikToka, "ona vrijedi za dvoje".

@rollinwithlindsay_ Flying with Ryan Air @Ryanair as a size 24. So I'll be honest I set my expectations SO low that this exceeded my expectations. I stood up and moved around on the flight, but didn't venture to the toilet. #plussizetravel #size24style ♬ original sound - Lindsay McGlone✨️

Želi educirati javnost o takozvanoj fatfobiji

No influencerica je uvjerena da problem nije u njenoj figuri, već u ljudima koji imaju fatfobiju, mržnju prema ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom. Stoga je odlučila iskoristiti društvene mreže kako bi educirala javnost o takozvanoj fatfobiji.

Iako njena poruka ohrabruje mnoge, Lindsay se suočava s brojnim negativnim komentarima. Neki je nazivaju "kitom i debelom svinjom", a drugi je čak upozoravaju da će zbog njezine prekomjerne težine ozbiljno patiti njezino zdravstveno stanje, zbog kojeg bi se mogla suočiti s ranom smrću.

@rollinwithlindsay_

Tik Tok keeps telling me try a trend..here you go.

♬ original sound - Lindsay McGlone✨️

"Moje tijelo nije problem koji treba popravljati"

Unatoč tome Lindsay tvrdi da joj svi ti negativni komentari pomažu u tome da još više zarađuje od sadržaja koji objavljuje na društvenim mrežama.

"Debljina je fantastična. Ljudi mi govore da sam kit, debela svinja i da ću umrijeti rano. Samo se smijem. Moje tijelo nije problem koji treba popraviti", rekla je Lindsay u jednom od videa.

@rollinwithlindsay_ Too many people are not taking up the space they deserve because they are scared of what they 'look like'🙃🙃🙃 #fyp ##size24style #plussize #plussizefashion ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) - Tommy Richman

Dosad je zaradila više od 30.000 eura, što joj je omogućilo da napusti svoj posao u pružanju korisničke podrške i pokrene vlastiti posao kao aktivistica i blogerica koja govori o problemima o kojima nitko ne govori, a s kojima se nose osobe s prekomjernom težinom.

Kako kaže, smatra da je važno dijeliti autentične fotografije i poručuje pratiteljima da ako ona može biti sigurna u svoje tijelo, onda to mogu i oni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.