Ivana Kovač zbog vjere izbacila neke pjesme iz repertoara: Ne pjevam više o zlu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ivana Kovač, pjevačica i kći legendarnog Miše Kovača, prisjetila se perioda dok je bila pjevačica Magazina, a dotaknula se i važnosti vjere u svom životu.

"Nikad prije nisam pjevala na pozornici, a odjednom sam trebala naučiti ogroman broj pjesama u kratkom roku. To je bilo najteže iskustvo u mojoj karijeri", prisjetila se Ivana u razgovoru za Special Happy Show. "Gađali su me sa sedam milijuna strijela jer sam crna, jer nisam plava... Jer sam alt, jer nisam sopran... Pa jer sam Mišina kći, jer sam ovo, jer sam ono... Čitala sam komentare i onda mi je Tonči rekao da mi to bude prvi i zadnji put. To je bilo 2009. godine i od tad ja nemam pojma šta se piše o meni", dodala je.

"Vjera mi je temelj, zbog toga sam izbacila neke pjesme iz svog repertoara"

Govorila je i o odnosu s ocem, legendarnim Mišom Kovačem. "Biti kći Miše Kovača nosi svoju težinu, ali i veliku čast. Naučila sam puno od njega o poštenju i autentičnosti i to mi je pomoglo da izgradim vlastiti put, uz njegovu podršku", rekla je. 

"Ona ima pravo na svoje djetinjstvo, anonimnost i slobodu. Više je neću izlagati medijima jer privatni život mora ostati privatan", spomenula je i kćerkicu Elenu. Dotaknula se i religioznosti.

"Vjera mi je temelj. Sve pjesme koje sadrže negativne konotacije ili prokletstvo izbacila sam iz repertoara. Ne želim pjevati pjesme koje govore o zlu jer ono što izgovaramo kroz pjesme može imati utjecaj na nas i naš život. To je nešto u što duboko vjerujem i zbog čega sam izbacila takve pjesme iz svog repertoara", zaključila je.

O toj temi govorila je i u In Magazinu.

"Ja sam cijeli život imala osjećaj nešto fali, fali, fali i ne znaš što je, ali sad kužim što je, fali on, meni cijeli život fali on, da se vratim svom izvoru od kojeg sam potekla. Moja mama mene već godinama pokušavala približiti Bogu. I onda je ona stalno pričala o Bogu, toliko bi pretjerala da mi je stvorila averziju, ona je godinama molila za mene i moje obraćenje. Onda su se izdogađale neke stvari koje su bile vrlo, vrlo loše on je našao svoj put do mene, doslovno me uzeo i čupao me i još uvijek me čupa i stavlja na put gdje me on želi", rekla je.

"Meni da je netko rekao prije godinu i pol dana da ću ovo pričati, ja bih rekla - ti si lud, o čemu ti pričaš, kakva crkva, kakav Bog. Kad ga upoznaš, kad upoznaš njegovu ljubav, kad osjetiš koliko te voli, kad osjećaš njegovu prisutnost u srcu, onda znaš - ovo je stvarno, ovo je prisutnost živog Boga, on je živ i želi spasiti svaku dušu na ovoj zemlji. Vjera nije projekt, vjera nije lifestyle, vjera je život, istina, vjera je nešto što te mijenja, vjera je nešto što ti unosi nadu", rekla je.

"Ja sam svaki dan u crkvi, molim jako puno. Znaš ti koliko sam ja psovala, ja sam psovala užasno prije i sad kad vratim film, pa je to grozno, grozno za čuti. Ja nisam opsovala ne sjećam se otkad, nisam ogovarala ne sjećam se otkad, kad krenem osuđivati nekog, samo se sjetim - ne osuđuj jer će ti biti suđeno, krenem ogovarati s prijateljicom i stanem i to je na početku borba jer mijenjaš svoju staru narav", dodala je.

Objavila je pjesmu Bože čuvaj familiju i kaže da planira još takvih pjesama u budućnosti.

''Da svaka ima bar dio nečega, da li je to citat iz Biblije, iz bilo čega, ne treba biti cijela pjesma, može biti jedna rečenica. Ali mi je bitno da šaljem ljubav, šaljem nadu, da nema beznađa, da bude jednostavno svjetlo'', kaže.

"Problem najveći je kod ljudi što ili ne vjeruju ili ne vjeruju da postoji raj i pakao, a itekako postoje raj i pakao, ja sam osjetila jedno i drugo na svojoj koži doslovno", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.