Nigerijski umjetnik želi oboriti svjetski rekord za najveći crtež pojedinca

Foto: Instagram

Nigerijski umjetnik Fola David želi oboriti Guinnessov rekord za najveći crtež koji je izradio pojedinac nakon što je proveo šest dana radeći na svojem djelu na stadionu u financijskom središtu Lagosu.

David, koji je također liječnik, rekao je da je namjera njegove umjetnine nazvane Unity in Diversity (Jedinstvo u raznolikosti), koja se prostire na 1050 četvornih metara i prikazuje dvije ogromne ruke koje drže kartu Nigerije, bila predstaviti kulturno nasljeđe zemlje.

"Naša raznolikost bi se trebala shvaćati kao nešto što nas ujedinjuje"

Nigerija, najmnogoljudnija afrička zemlja, sastoji se od oko 250 etničkih skupina, uglavnom podijeljenih na muslimane i kršćane, pri čemu su međuetničke tenzije česte. "Naša raznolikost bi se trebala shvaćati kao nešto što nas ujedinjuje, kao nešto što nas jača, umjesto nečega što bi trebalo stvarati podjele između nas", rekao je David nakon što je dovršio svoje djelo u nedjelju navečer.

Guinnessova knjiga rekorda je obaviještena i trebat će provjeriti njegov rad kako bi se utvrdilo hoće li oboriti rekord koji je 2021. postavio indijski umjetnik Ravi Soni izradivši crtež na 629.98 četvornih metara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.