Objavljen teaser budućeg XJ

JAGUAR je na šangajskom auto salonu predstavio najavni teaser nove generacije svoje premium limuzine koja će službeno biti predstavljena ovog ljeta u Londonu. Iako ne otkriva puno ipak se vidi kako će novi XJ slijediti uspješni XF.

Novi konkurent modelima poput BMW-ove serije 7 ili Audijevog A8 je svakim danom sve bliže konačnom službenom predstavljanju i dolasku na tržište. Riječ je dakako o novom Jaguaru XJ koji će premijeru imati 9.srpnja u Londonu. Teaser nam prikazuje automobil odozgo no možemo vidjeti kako će se definitivno raditi o znatno modernijem i agresivnijem dizajnu, no što je to slučaj s aktualnim modelom.

Prve isporuke se očekuju već krajem ove godine, a kupci će moći izabrati između standardne te izvedbe s produženim međuosovinskim razmakom. Inače, novi će se XJ temeljiti na u modificiranoj platformi trenutnog modela. Pored dinamičnijeg dizajna i obilate primjene aluminija iz Jaguara najavljuju i bogato opremljeni interijer, dok bi motorizaciju trebalo činiti nekoliko V6 i V8 motora.

Točnije, radit će se o novom 3,0-litrenom bi-turbo dizelskom motoru snage 275 KS te 5,0-litrenom benzincu u atmosferskoj izvedbi snage 390 KS te kompresorskoj iz modela XFR, koja razvija snagu od 510 KS. Pojedini izvori nagađaju kako taj motor ipak neće pokretati XJR, koji je u pripremi. Drugim riječima, možemo očekivati još snažniju motorizaciju za vrh ponude.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.