Okončan sudski spor koji traje od 2018., pjevačica pristala platiti 2.7 milijuna kuna

Foto: EPA

PJEVAČICE Nicki Minaj i Tracy Chapman okončale su gorku parnicu koja traje od 2018. jer je reperica Minaj u svojoj pjesmi Sorry neovlašteno koristila dio pjesme Baby Can I Hold You kantautorice Chapman iz 1988. 

Pjevačice su se nagodile i Minaj će Chapman platiti 450.000 dolara (oko 2.7 milijuna kuna) odštete, čime je okončan spor koji je trajao dvije godine kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje, piše Daily News. 

Tracy je pjesmu snimila 1988., a dijelove svog teksta i melodije prepoznala je u pjesmi reperice. Kantautorica je potom podnijela tužbu za kršenje autorskih prava zbog pjesme Sorry iz 2018. Federalnom sudu u Los Angelesu.

Pjesma "Sorry" gotovo je dospjela u Minajin album Queen. Minaj i njezini menadžeri uputili su više zahtjeva za licenciranje pjesme Sorry na ljeto 2018. iako je Minaj već snimila svoju verziju "bez tražene licence", navodilo se u optužnici. Chapman je odbijala te zahtjeve, ali je Minaj proslijedila kopiju pjesme Sorry popularnom DJ-u koji je kasnije na Twitteru podijelio link na pjesmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.