Španjolci su na Eurosongu u Zagrebu 1990. otišli s pozornice zbog problema s matricom

Screenshot: Youtube

Mlada pjevačica Natalie Balmix nastupila je jučer u drugoj polufinalnoj večeri Dore, a njezinu izvedbu pjesme Dijamanti obilježila je tehnička greška. Naime, pri samom kraju nastupa matrica je nastavila svirati iako je pjevačica već završila s pjesmom.

No, ovo nije prvi put da na glazbenom natjecanju u Zagrebu dolazi do ponavljanja matrice. Naime, na Eurosongu 1990. koji se održavao u Zagrebu prvi izvođači bili su ujedno i favoriti natjecanja, no na sceni su doživjeli noćnu moru.

Azucar Moreno pobjegle su s pozornice nakon što se dogodila stanka u prvim taktovima pjesme zbog problema s matricom. Pjesma nije započela od početka, pa su se Španjolke izgubile u pjevanju i napustile pozornicu, na užas publike koja je sjedila u dvorani. Ipak, vratile su se na scenu i otpjevale Bandido, koji je kasnije postao veliki eurovizijski hit.

Inače, pobijedila je pjesma Insieme 1992, koja je najviše slavila ujedinjenu Europu, a Jugoslaviju je te godine predstavljala Tajči pjesmom Hajde da ludujemo, u nezaboravnoj haljini koju i danas pamte mnogi fanovi Eurosonga, te je osvojila sedmo mjesto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.