Strani policajci u pratnji hrvatske policajke privukli pažnju u Šibeniku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Danas su Šibenikom prošetali strani policajci u pratnji jedne hrvatske policajke.

Privukli su pažnju fotografa dok su dobro raspoloženi prolazili gradom. 

O čemu je zapravo riječ?

Na internetskoj stranici Policijske uprave šibensko-kninske navodi se kako je "sigurnost tijekom turističke sezone jedna od najvažnijih zadaća hrvatske policije, a doprinos tome će dati i strani policijski službenici."

"Na inicijativu hrvatske policije od 2006. godine druge europske države počinju u RH upućivati svoje policijske službenika tijekom turističke sezone, a zaključno s ovom godinom u projektu će ukupno sudjelovati 1207 stranih policijskih službenika", piše na stranici. 

"Strani kolege policajci doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju te su na usluzi svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Hrvatskoj. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, pomažu u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa, ali i pružaju servisne informacije svojim sunarodnjacima. 

Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku, bit će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području", dodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.