Tvorci poznate igre tuže Muskov Space X jer je nezakonito ušao na njihov posjed

Foto/Screenshot: EPA/YouTube

TVORCI popularne party igre Cards Against Humanity tuže SpaceX za 15 milijuna dolara zbog tvrdnji da je tvrtka Elona Muska neovlašteno ušla i oštetila parcelu njihove zemlje. U tužbi podnesenoj u Teksasu tvrdi se da je SpaceX tretirao parcelu zemlje u vlasništvu Cards Against Humanity kao svoju u posljednjih šest mjeseci. 

Tvrtka sa sjedištem u Chicagu 2017. godine kupila je zemljište u okrugu Cameron kako bi spriječila tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa da izgradi granični zid na području između SAD-a i Meksika. 

"Kupili smo parcelu na granici i unajmili odvjetnike kako bismo proces gradnje zida učinili što dugotrajnijim i skupljim", objavili su nakon što je 150.000 pretplatnika platilo 15 dolara za njihovu kampanju Cards Against Humanity Saves America. 

Tuže Space X 

"Cards Against Humanity (CAH) stekao je vlasništvo s jedinom svrhom da osigura da tako i ostane. SpaceX-ova zlouporaba ovog vlasništva ne samo da je uništila njegovo prirodno stanje već i je također prouzročio još veću štetu CAH-u u odnosu s njegovim pretplatnicima", piše u tužbi. 

Odbili ponudu Space X-a 

"SpaceX je sjebao zemlju, a gospodin Musk je mislio da može samo istresati svoja sranja po našoj prekrasnoj parceli bez pitanja", piše u izjavi koju su objavili u sklopu Saves America kampanje. 

Iz tvrtke tvrde da im je SpaceX dao 12-satni ultimatum da prihvate nisku ponudu za manje od polovice vrijednosti zemljišta nakon što su primijetili navodni neovlašteni pristup njihovom zemljištu. Rekli su da su odbili ponudu prije podnošenja tužbe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.