U travnju završeno snimanje filma u kojem glumi Kasumović. Njegove scene će izbaciti

Foto: Damir Spehar/Armin Durgut/PIXSELL

Luka Mamuza, jedan od redatelja i producenata filma Balkanika, otkrio je da neće nastaviti suradnju s bosanskohercegovačkim glumcem Moamerom Kasumovićem. Objasnio je i što planiraju učiniti sa scenama u kojima se Kasumović pojavljuje. 

Film Balkanika nastao je kao projekt prema istoimenoj seriji. Uz staru glumačku ekipu okupio je i brojne druge glumce iz regije kao što su Mirvad Kurić, Aleksandar Seksan, Damir Kustura i Moamer Kasumović, koji je 2021. godine osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom. Film je sada u fazi produkcije. 

"Cijeli film smo snimili u travnju, a sad smo samo dodatno snimili neke završne kadrove. Naša suradnja je završila. Ono u čemu mi imamo neke sreće je to da smo s Moamerom imali malo materijala. Dakle, on nije glumio neki lik kroz cijeli film, tako da smo trenutno u procesu razvoja snimanja dodatnog materijala da vidimo što ćemo napraviti s tim i da izbacimo te scene", objasnio je Mamuza za Klix.ba i dodao da je šokiran ovim saznanjem. 

"Ne znam što još da kažem. Šokiran sam. Možda bismo drugačije postupili, ali jednostavno smo toliko svojih sredstava, vremena, želje, snage i ljubavi uložili u film, tako da trenutno radimo na tome da izbacimo scene s Moamerom. Na dobrom smo putu i smislili smo nešto da i dalje ostane dobro, nećemo zakinuti film. Mislim, neće biti jedne poznate osobe, ali nije do nas", zaključio je redatelj. Riječ je o projektu iza kojeg stoji ekipa iz Livna poznata po uspješnom projektu Jure i Mate. Serija i film prikazuju kako izgleda život u kriminalu.

Nedavno se oglasio i Feđa Isović

Slučaj Moamera Kasumovića nedavno je komentirao i scenarist Feđa Isović, autor serije Lud, zbunjen, normalan. U šoku je otkako je čuo vijest da je Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Moamer je trebao glumiti u novoj Isovićevoj seriji Halo taxi. 

"Mogu reći da sam šokiran, kao i svi drugi. Mi smo prošle godine radili s njim pilot-seriju. Čim smo za ovo saznali, obustavili smo produkciju te serije. Vjerojatno, ako budemo imali uvjete, snimat ćemo ponovo s nekim drugim glumcem", rekao je Isović za Avaz.ba.

Kaže da je cijela ekipa šokirana. "Nalazimo se u stanju nevjerice da je moguće da se tako nešto dogodi. Nadao sam se da je samo riječ o nekom besmislenom traču, da nije istina. Međutim, ispostavilo se da je sve istina. Stvarno svi smo šokirani. Obustavljamo sve projekte u kojima je on", dodao je Isović.

Ima više žrtvi

Podsjetimo, Kasumović je zbog bludničenja nad maloljetnikom osuđen na godinu dana zatvora (no kaznu je otkupio). Za cijelu situaciju se saznalo nakon što je mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio poslije predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije te da je Kasumović počinitelj. Međutim, on nije žrtva iz presude.

Mladić koji ga je prijavio javio se i kazao da se sve dogodilo 2019., kada je imao samo 15 godina. Kaže da je taj dan njegov otac krenuo u jedan sarajevski lokal i da je poveo njega. U tom lokalu sjedilo je šire društvo, uglavnom prijatelji njegovog oca, a među okupljenima se našao i Kasumović.

"Ja sam odrastao na seriji Lud, zbunjen, normalan i njega sam odmah prepoznao i bilo mi je drago da ga vidim uživo", navodi. "Sjedili smo i on mi se obratio. Pričao mi je o tome kako se snimaju serije, o kamerama kako se postavljaju za određene scene, a ja sam htio upisati Akademiju scenskih umjetnosti pa mi je sve to bilo zanimljivo", ispričao je.

U jednom trenutku tiho mu je šapnuo na uho: "Koliko puta dnevno masturbiraš?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.