U Tribunju pokupili sve ručnike za rezervaciju plaže: "Uz njih vas čeka i uplatnica"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Tribunju nema rezervacije plaže. Gradonačelnik Marko Grubelić organizirao je akciju uklanjanja ručnika i ostalih stvari kojima ljudi pokušavaju sačuvati mjesto na plaži.

"Vraćamo ručnike, prostirke, ležaljke i rasklopne stolice. Samo mali detalj. Vraćamo, u zamjenu za osobne podatke, kako bismo poslali uplatnicu na adresu za neovlašteno korištenje pomorskog dobra. Od 11:00 do 13:00 se javiti u odjel komunalnog redarstva", napisao je gradonačelnik na službenom Facebook profilu.

Vraćamo ručnike, prostirke, ležaljke i rasklopne stolice Samo mali detalj. Vraćamo, u zamjenu za osobne podatke, kako...

Objavljuje Marko Grubelić, načelnik Općine TribunjČetvrtak, 18. srpnja 2024.

"Kazne idu do 260 eura"

Inače, ovo nije prvi put da se u Tribunju uklanjaju "rezervacije" na plaži, u tom mjestu je to praksa već godinama

"Na svim plažama postoje višejezične table kojima upozoravamo kupače kako takvo ponašanje nije dozvoljeno. Riječ je o prekršaju Komunalnog reda Općine Tribunj i kazne idu do čak 260 eura. Kako ministarstvo još nije provelo edukaciju za pomorske redare, mi nastavljamo s primjenom Komunalnog reda i naši redari redovito prikupljaju rekvizite ostavljene na plaži s namjerom ‘rezervacije’ prostora, a potom gosti ujutro dolaze po njih. Najviše me veseli kada vidim da obitelji s djecom ujutro dolaze na plažu i imaju gdje staviti svoju opremu za kupanje i sunčanje", rekao je Grubelić za Šibenski portal.

Inače, ranijih godina su one ručnike po koje nitko ne dođe donirali azilu za životinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.