Objavljene prve fotografije s vjenčanja norveške princeze i samoprozvanog šamana

Foto: Profimedia

NORVEŠKA princeza Martha Louise udala se u subotu za samoproglašenog šamana, Amerikanca Dureka Verretta. Sada su objavljene i prve fotografije s vjenčanja.

Vjenčanje je privuklo velik interes javnosti

Martha Louise nosila je jednostavnu vjenčanicu s detaljima cvijeća i tijaru koju joj je poklonio djed, kralj Olav, za njezin 18. rođendan. Durek je nosio crno odijelo i bijelu košulju, a izgled je upotpunio zlatnim, svilenim maramama koje je nosio umjesto remena i oko vrata.

Mladenci na ceremoniji nisu skidali osmijehe s lica.

Vjenčanje je održano u hotelu u Geirangeru, turističkom selu u fjordu na zapadnoj obali zemlje. Ceremonija je održana pod golemim bijelim šatorom. Vjenčanje je izazvalo velik interes javnosti, pa su na snazi bile i posebne mjere osiguranja. 

Princeza se zbog veze s Durekom odrekla službenih dužnosti

Princeza se zbog te veze i njihova stila života 2022. morala odreći svih službenih dužnosti. U svojem prvom braku s norveškim piscem Arijem Behnom dobila je tri kćeri, a razveli su se 2016. Norveškog kralja će naslijediti njezin dvije godine mlađi brat, princ Haakon.

Durek se deklarira kao biseksualna osoba i sebe naziva šamanom. U svojoj knjizi Spirit Hacking sugerirao je da je rak izbor, preporučio je vježbe za uklanjanje "otisaka" iz ženskih vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri, a na svojoj web-stranici prodavao je medaljon za 222 dolara nazvan Spirit Optimizer, za koji je tvrdio da mu je pomogao da prevlada covid.

Sve je to podiglo prašinu u Norveškoj. "On je varalica, šarlatan i prevarant", rekao je jednom prilikom kolumnist Dagfinn Nordbo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.