Bračna savjetnica: Ako muškarac koristi 3 fraze, ima nisku emocionalnu inteligenciju

Foto: Shutterstock

Emocionalna inteligencija je sposobnost prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama, kao i prepoznavanja i razumijevanja utjecaja na emocije drugih ljudi. Radi se o empatiji, samosvijesti i poštovanju. Ipak, neki ljudi, nažalost, nisu uspjeli razviti emocionalnu inteligenciju. Obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey, tvrdi da određene fraze mogu ukazati na taj nedostatak emocionalne inteligencije kod muškaraca. Evo što je izdvojila.

1. "Previše si osjetljiva."

"Ako muškarac redovito koristi frazu 'jednostavno si preosjetljiva', to je znak niske emocionalne inteligencije. Ta fraza odbacuje vaše osjećaje i prebacuje krivnju na vas", kaže Fey za Hack Spirit.

Dakle, umjesto da muškarac preuzme odgovornost za svoje postupke ili riječi, on nas krivi za našu reakciju.

"Emocionalna inteligencija uključuje empatiju i razumijevanje. To znači biti svjestan kako vaši postupci utječu na druge. Stoga, ako vam muškarac često govori da ste preosjetljivi, to pokazuje nedostatak emocionalnog uvida i svjesnosti", dodala je.

2. "Ne zanima me."

Još jedna fraza koja ukazuje na nisku emocionalnu inteligenciju jest "Nije me briga". Savjetnica objašnjava: "To je otvoreno i izravno odbacivanje osjećaja ili briga drugih. Ako muškarac redovito koristi ovu frazu, posebno kao odgovor na vaše osjećaje ili brige, to je znak niske emocionalne inteligencije."

3. "Nije velika stvar."

"Fraza koja može brzo otkriti nedostatak emocionalne inteligencije jest: "Nije uopće tako velika stvar". "Ta izjava na neki način omalovažava emocije i iskustva druge osobe, čineći je da se osjeća beznačajnom", ističe Fey.

Kad muškarac često koristi tu frazu, to sugerira da mu je teško suosjećati s drugima. Nažalost, možda ne razumije da ono što se njemu može činiti sitnicom, za drugu osobu može biti velika stvar.

"Prava emocionalna inteligencija uključuje prepoznavanje i poštovanje osjećaja drugih, čak i ako se razlikuju od vaših", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.