Ovo je jedna od najskupljih trgovina na svijetu. Zašto svi luduju za njom?

Foto: Profimedia/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GODINE 1966. Erewhon je prvi put otvorio vrata kao jedna od prvih trgovina zdrave hrane u Americi. Iako je brzo postao popularan, prava transformacija dogodila se 2011. godine, kada ga je poduzetnik Tony Antoci kupio i pretvorio u luksuzni supermarket, posebno privlačan slavnim osobama.

Tijekom godina Erewhon se proširio i sada ima 10 trgovina diljem Los Angelesa, uključujući prestižne lokacije poput Fairfaxa, Venice Beacha i Calabasasa. Danas je poznat kao jedan od najskupljih supermarketa u Americi, a prema Forbesu, kupnja u Erewhonu može biti čak 50 do 100 dolara skuplja u usporedbi s običnim supermarketima.

Slavne osobe obožavaju ovu trgovinu

Erewhon je u posljednjih nekoliko godina postao vrlo popularan među obožavateljima zdrave hrane, a velik dio te popularnosti duguje slavnim osobama poput Kourtney Kardashian, Belle Hadid i Hailey Bieber, piše Tapas Magazine. One su Erewhon izabrale za svoje omiljeno mjesto za kupovinu, čime su supermarketu dale status lifestyle simbola, a ne samo obične trgovine.

Taj trend su prepoznale i druge zvijezde, poput Sabrine Carpenter, Care Delevingne, Jadena Smitha, Ashley Benson, Kendall Jenner, Kaie Gerber, Jakea Gyllenhaala, Demi Lovato, Katy Perry, Hilary Duff, Miley Cyrus i brojnih drugih, čime je Erewhon postao sinonim za luksuznu i zdravu prehranu povezan s elitom.

Erewhon se, osim po svojoj ekskluzivnosti i organskim proizvodima, proslavio i svojim smoothiejima te suradnjama s poznatim osobama i brendovima koji su u samom vrhu industrije. 

Njihova pića, posebno smoothieji, zauzimaju visoko mjesto u industriji kao izrazito traženi proizvodi, osobito ona povezana sa slavnim osobama. Na primjer, Strawberry Glaze Skin smoothie Hailey Bieber, lansiran 2022. godine po cijeni od oko 20 dolara, postao je iznimno popularan i izazvao velik interes. U prvom mjesecu prodano je 36.000 komada. 

Sličan interes izazvala je Kourtney Kardashian sa svojim smoothiejem Poosh Potion Detox, kao i Bella Hadid sa svojom Erewhon verzijom napitka Kinsicle. Također je i influencerica Emma Chamberlain surađivala s Erewhonom kako bi, pod brendom Chamberlain Coffee, lansirala ograničenu seriju smoothieja.

Erewhon ima i vlastiti modni brend

Osim toga, Erewhon je pokrenuo i vlastiti modni brend s kolekcijama koje podsjećaju na stil popularnog brenda Aimé Leon Dore. Također su ostvarili niz zapaženih modnih suradnji, uključujući kolaboraciju s luksuznim brendom Casablanca i poznatom kućom Balenciaga, gdje su modeli nosili odjeću inspiriranu Erewhonom, poput Erewhon torbi i crnih sokova kao modnih dodataka na pisti.

Senzacija je na TikToku

I na koncu, iako je Erewhon prvo postao omiljeno mjesto slavnih osoba, zahvaljujući njihovom utjecaju postao je prava senzacija i na društvenim mrežama, posebno na TikToku, gdje videi iz trgovine i oni u kojima korisnici dijele što su kupili prikupljaju milijunske preglede.

@laurenwolfe Erewhon=nowhere backwards and was utopia in a novel but anyway I just spend $30 on 2 snacks #erewhon #losangeles #foodhaul #richmom ♬ Delicious - Pabzzz
@oliviazelon $32 dollars for watermlon is the most LA thing ever #erewhon #guesstheprice #dadsoftiktok #brother ♬ original sound - Olivia Zelon
@jacksdiningroom Trying the most viral items from the most expensive grocery store in the country 📍Erewhon, Los Angeles #la #lafood #groceryhaul #erewhon #erewhonfood #foodreview #erewhonhotbar #poke #burrito #erewhonreview #jacksdiningroom #viralfood #expensivefood #groceryreview ♬ original sound - Jack’s Dining Room
@vanessaleen i was berry surprised 😳 #erewhonmarket #erewhon #erewhonhaul #groceries #haul #groceryhaul #guesstheprice #guess #fypage #fypシ゚viral #foryou_ ♬ original sound - vanessa

Neki influenceri spremni su letjeti nekoliko sati avionom samo da bi kupili popularne smoothieje iz Erewhona i recenzirali ih na svojim kanalima. Nedavno je veliku pažnju privukao influencer koji je usporedio slične proizvode iz Lidla s onima u Erewhonu, putujući iz Londona u Los Angeles upravo radi toga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.