U centru Zagreba otvorila se nova trgovina. Posjetili smo je

Foto: Hana Kajari/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ILICA u Zagrebu dobila je još jedno zanimljivo mjesto za šoping. Šarmantna trgovina EsTILO otvorena je početkom travnja ove godine, a nudi zaista širok izbor proizvoda, uključujući ukrase za dom, kozmetiku, mirise za dom i auto, modne dodatke, ali i puno sitnica savršenih za poklon. Odlučili smo posjetiti ovu trgovinu i popričati s Jasminom Pašalić, ženom koja stoji iza nje.

"Biram proizvode koje bih i sama stavila u svoj dom"

Budući da je oduvijek ljubiteljica dizajna, željela je otvoriti trgovinu baš kao što je EsTILO. Naime, kako voli putovati s obitelji, oduševile su je brojne trgovine unikatnim predmetima na koje je nailazila na mnogim destinacijama.

"Kod nas je sve nekako uniformirano i bez puno izbora. Zaista sam smatrala da nam u gradu nedostaje takvih trgovina," rekla nam je Jasmina. "Ideja mi je zapravo često dovoditi nove brendove i mijenjati kolekcije postojećih. Vjerujem da svatko voli imati neki svoj primjerak predmeta koji je za njega poseban a da ga nema nitko drugi ili barem ne pola grada", rekla je.

Željela je stvoriti trgovinu u kojoj baš svatko može pronaći nešto za sebe, stoga nije ciljala na određenu skupinu ljudi. Odlučila je ponuditi sitnice koje će nekome uljepšati dan, komade koji će oplemeniti interijer i lijepe, a kvalitetne poklone za bilo koju prigodu: "Biram proizvode koje bih i sama stavila u svoj dom ili ih poklonila dragim prijateljima."

Proizvodi dolaze iz svih dijelova Europe

U ponudi trgovine pronaći ćete proizvode zaista širokog cjenovnog raspona: od 2 eura pa do gotovo 3000 eura. Brendovi su mahom europski, a puno proizvoda dolazi iz Italije, Španjolske i skandinavskih zemalja. "Pazimo da sve što nudimo ima jedan nivo kvalitete", rekla je.

EsTILO nudi i kolekciju mirisa za dom, uključujući svijeće, difuzere sa štapićima, eterična ulja, mirise za auto i dom, mirise za tekstil i ormar i drugo. Nude i bogat izbor vaza, posuđa, stolnjaka i nadstolnjaka, deka, ali i pidžama. Od kozmetike, pronaći ćete prirodnu kozmetiku iz Francuske. Za oko su nam zapele i torbe, košare za pohranu i knjige, uključujući kuharice.

"Posebno bih istaknula Pinetti kožne i ručno rađene košare za pohranu stvari koje su zaista divne i svakom prostoru daju onaj neki 'touch", rekla je Pašalić kad smo je upitali koje proizvode iz asortimana posebno cijeni. "Istaknula bih i predivne stolnjake od najfinijeg lana s romantičnim volanima i najudobnije Vicky Bargallo pidžame", dodala je.

Brendovi su mahom europski, među kojima se ističu Pinetti, Ichendorf Milano, Bitossi, švedski Coee, Maison Deux i drugi: "Posebno smo sretni što nudimo Dragon Diffusion torbe, a nudimo i šalice hrvatskih brendova kao što su Terra keramika i Traversa."

Najtraženiji su mirisi za dom i tekstil

Kupci, primjećuje, najviše vole mirise za dom, a naročito svijeće i difuzere. Kako je krenulo ljeto, kupci gravitiraju lanternama od ratana za interijer i eksterijer, a privlače ih i deke i stolnjaci.

Jasmina nam je ponosno rekla da su reakcije kupaca jako pozitivne: "Prva reakcija kupaca je jako lijepa. Uglavnom komentiraju da je tako nešto bilo potrebno u gradu i da se osjećaju kao da su negdje otputovali."

A što je njoj najdraže iz ponude? Teško pitanje, kaže i dodaje: "Većinu stvari sam ja, jer su mi divne, prvo negdje drugdje kupila sebi. Nakon što sam se uvjerila da su kvalitetne, odlučila sam ih ponuditi drugima. Ali ako moram izdvojiti, možda najmekše na svijetu Vicky Bargallo pidžame, laneni stolnjaci i posteljine."

Proizvodi se trenutno mogu kupiti samo u fizičkoj trgovini EsTILO na adresi Ilica 19 u Zagrebu. Web-stranica i web-trgovina su u izradi, najesen pripremaju promotivna događanja, a na zimu veliki božićni asortiman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.