U Zari joj nisu htjeli prodati sako s izložbene lutke: "Ovo je ludo"

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVAKA trgovina ima svoju poslovnu politiku, pa tako i Zara, što je na svojoj koži iskusila tiktokerica Laura Mahachek. U jednoj od njihovih prodavaonica našla je sako koji joj se svidio, ali među izloženima nije bilo njezine veličine. Jedini sako u njezinoj veličini bio je na lutki za izlaganje odjeće.

Pitala je djelatnicu može li skinuti sako s lutke i prodati joj ga, na što je dobila negativan odgovor. "Ne žele to učiniti. Pitala sam zašto, a djelatnica mi je rekla da je to poslovna politika trgovine," ispričala je Laura i dodala da joj se to čini ludo. "Ne bih bila toliko ljuta da djelatnica koju sam pitala nije bila neugodna", zaključila je. 

@lauramahachek Its your store policy not to sell clothes?? Ok #zara ♬ original sound - Laura Mahachek

"Skinula bih ga sama"

Njezin video prikupio je preko 200 tisuća pregleda i mnoštvo komentara. Mnogi su komentirali da bi sami skinuli sako s lutke, bez pitanja. "Umirem od smijeha, toliko puta sam sama skinula odjeću s lutki jer znam da oni to neće učiniti za mene", "Učinim to bez pitanja, znam da nije pristojno", "Skinula bih ga sama."

Jedna osoba se uključila u raspravu pitanjem: "Zar nisu mogli jednostavno staviti sako u drugoj veličini?", dok je druga kratko komentirala: "Ovo je ludo", a treća zaključila: "Očito im se ne prodaje."

U komentarima su se javili i korisnici koji tvrde da su radili u Zari ili drugim modnim trgovinama te su pokušali objasniti zašto u nekim trgovinama nije dozvoljeno skidanje odjeće s lutaka, bilo u samoj trgovini ili u izlogu.

"Radim u maloprodaji i kod nas je isto. Cijela naša korporacija ima istu politiku. Radi se o tome da se osigura da sve trgovine imaju isti izgled", napisala je jedna korisnica.

"To je zato što zapošljavaju osobe zadužene za vizualno uređenje trgovine da oblače lutke. Ne mogu stalno mijenjati odjeću svaki put kad netko želi nešto kupiti", dodala je druga.

"Radila sam tamo. Nismo smjeli skidati ništa s lutaka u izlogu (to je smjela raditi samo osoba/tim zadužen za izlog), ali sam stalno skidala odjeću s lutaka unutar trgovine", napisala je treća.

Zašto trgovine ne dozvoljavaju skidanje odjeće s lutaka

Trgovine često ne dozvoljavaju skidanje odjeće s lutaka iz nekoliko razloga koji se odnose na vizualni identitet, logistiku i poslovnu strategiju. Lutke igraju ključnu ulogu u privlačenju kupaca i stvaranju dojma o brendu, a pažljivo stilizirani izlozi potiču prodaju odabranih artikala.

Promjena odjeće na lutkama može narušiti vizualnu koherentnost trgovine, što je posebno važno za velike maloprodajne lance koji nastoje održati ujednačen izgled u svim svojim poslovnicama, piše Ant Display.

Također, prema Shopifyju, samo ovlašteni zaposlenici, poput vizualnih stilista, smiju mijenjati odjeću na lutkama kako bi osigurali da sve izgleda savršeno. Promjene na lutkama zahtijevaju vrijeme i stručnost pa nije praktično mijenjati odjeću svaki put kada kupac poželi kupiti neki artikl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.