Albanska legenda o suradnji sa Srbijom: To je greška. Njihovi osjećaji nisu iskreni

Foto: EPA

ALBANIJA i Srbija nedavno su službeno predale zajedničku kandidaturu za organizaciju Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine. UEFA tek treba donijeti odluku kome će povjeriti domaćinstvo, a Albancima i Srbima rivali su Belgija i Turska. Odluka UEFA-e trebala bi biti donešena do sredine prosinca. 

Vijest o zajedničkoj inicijativi Albanije i Srbije iznenadila je mnoge, a neku su prema njoj i otvoreno sumnjičavi. Poput bivšeg nogometaša i legende Albanije Lorika Cane. Cana je u karijeri igrao za PSG, Marseille, Galatasarayu i Laziju. Pohvalio je inicijativu Armanda Duke, predsjednika albanskog nogometnog saveza, ali je zadržao i dozu sumnje: 

"Znam da poštuju Duku, da su nam srpski nogometaši iskazali poštovanje i stali u našu zaštitu kad smo igrali u Beogradu, ali njihovi osjećaji nisu iskreni. To pokazuju u svemu što rade. Branio sam boje Albanije, igrao za reprezentaciju i govorim ono što osjećam.

Nije pravi trenutak da s njima radimo nešto zajedničko. Zašto ne u budućnosti, ako se stvari budu razvijale kako treba. Duka još uvijek ne zna s kim ima posla, zato se ne slažem s njegovom odlukom da organizira prvenstvo sa Srbima. Sumnjam u njihovu iskrenost za bilo kakvu suradnju. Ponavljam, smatram da ovo nije pravi put, nije vrijeme da se radi nešto zajedničko s njima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.