Ancelotti ima rješenje za opterećenost igrača: Nogomet mora stati i vidjeti što radi

Foto: Profimedia

NATRPANOST kalendara utakmicama i preopterećenost igrača koji nastupaju u njima tema je o kojoj su već pričali i sami igrači, a i koja se provlači kroz medije i institucije koje vode brigu o zaštiti igrača i njihovog zdravlja. Zbog svega toga spominjala se i mogućnost štrajka nogometaša.

Trebalo bi pronaći soluciju kako bi se on izbjegao, a trener Real Madrida Carlo Ancelotti dao je prijedlog. U sezoni u kojoj bi nositelji igre njegove momčadi mogli odigrati čak i više od 70 utakmica, Ancelotti poziva na oprez od ozljeda i nudi neki oblik rješenja za sezonu koja je povećana za dvije utakmice u Ligi prvaka i u kojoj zbog reprezentativnog okupljanja u listopadu i studenom igračima prijeti dodatno opterećenje.

Ancelotti je ranije govorio o mogućoj neslužbenoj pauzi za igrače usred sezone, a sad istaknuo: "Ponovit ću što sam već rekao. Nogomet mora zastati i pogledati što radi. Cilj je igrati manje kako bi se izbjegle ozljede. Igrači nemaju problem s time da im se smanje plaće ako će manje igrati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.