Barca deklasirala Real i zadržala rekord. Je li Ancelotti pogriješio s Modrićem?

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Reala pretrpjeli su prvi poraz u španjolskom prvenstvu nakon što ih je u El Clasicu igranom u Madridu svladala Barcelona 4:0. Luka Modrić u igru je ušao u 63. minuti kod dva gola razlike za Barcu pa mnogi navijači madridskog kluba postavljaju pitanje je li Carlo Ancelotti pogriješio ostavivši ga bez prilike veći dio utakmice.

"Moj stav je da je ovo bila izjednačena utakmica. Imali smo neke prilike, igralo se jako intenzivno u prvom poluvremenu, mogli smo zabiti da smo bili malo precizniji. Mogli smo mi biti ti koji će povesti. Kad su zabili, odmah su zabili dva gola i isisali svu energiju iz nas. Imali su puno prostora jer smo mi riskirali u zadnjoj liniji, a oni su bili jako opasni iz kontranapada", rekao je Ancelotti nakon utakmice.

Ancelotti: Kad je ušao Modrić, promijenio sam taktiku

"U prvom poluvremenu smo bili dobri i to tvrdim sad pred svima. Nisam u krivu jer sam u nogometu već 48 godina. Obrana je u prvom poluvremenu bila odlična. Kad je ušao Modrić, promijenio sam taktiku jer sam htio da budemo opasniji 1 na 1", dodao je Realov trener.

Grafika: Sofascore

Taktika mu se u rezultatskom smislu nije isplatila i Real je umjesto izjednačenja rekorda La Lige pretrpio uvjerljiv poraz. Do jučerašnje utakmice je madridski velikan bio u nizu od 42 uzastopna susreta bez poraza u La Ligi (31 pobjeda, 11 remija) i samo 90 minuta udaljen od rekorda natjecanja od 43 vezane utakmice bez poraza.

Taj rekord drži Barcelona čija je momčad sjajan niz ostvarila od travnja 2017. do svibnja 2018. godine. Uvjerljivom pobjedom u Madridu, Barcelona je osigurala da se njen rekord održi.

Modrić stvorio dvije velike prilike

Ono što mnogi postavljaju kao pitanje jest bi li nužno tako bilo i da je Modrić, koji igra u dobroj formi, nastupio od početka utakmice. Real je imao svoje prilike u njoj, no činjenica je da je hrvatski veznjak u skromnoj minutaži stvorio više izglednih prilika za Real od ijednog drugog igrača svog tima.

Konkretno, Modrić je imao kreirane dvije prilike za Real u manje od odigranih pola sata. Za svoju igru nagrađen je ocjenom 7.1 od Sofascorea. Samo je Eduardo Camavinga (7.4) dobio veću ocjenu od njega u Realovoj momčadi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.