Ancelotti: Nije bitno koliko Modrić minuta igra

Foto: EPA

REAL MADRID je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Villarreal 2:0 u devetome kolu La Lige. Strijelci za madridsku momčad bili su Federico Valverde u 14. i Vinicius Junior u 73. minuti, dok se u sudačkoj nadoknadi teško ozlijedio bočni branič Dani Carvajal.

U prvom sastavu Reala bio je Luka Modrić (39), koji je izveo korner nakon kojeg je Valverde zabio sjajan gol. Hrvatski veznjak igrao je gotovo cijelu utakmicu, a trener Carlo Ancelotti komentirao je njegov nastup na konferenciji za medije. Na novinarsko pitanje koja je Modrićeva uloga, Ancelotti je odgovorio: "Uvijek je bio te i dalje jest ključan dio naše momčadi. Nije bitno koliko minuta igra, on je ključan igrač."

Grafika: Sofascore

Modrićev 12. nastup u sezoni

Modrić je ljetos potpisao novi jednogodišnji ugovor s Realom. Prošle sezone postao je rezerva uslijed dolaska novih, mladih igrača, kao i uz činjenicu da je na pragu 40. rođendana. Ancelotti mu i dalje redovito daje minutažu, bili otpočetka susreta ili ulaskom s klupe.

S obzirom na ozljede nekolicine prvotimaca, Modrić je ove sezone bio i važniji no što se očekivalo. Kao kapetan sakupio je 12 nastupa, odnosno 562 minute provedene na terenu, i pritom ostvario dvije asistencije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.