Bivši hajdukovac igra u formi života u Serie A. Uskoro ga se može dovesti besplatno

Foto: Profimedia

EMPOLI je trenutno jedna od najvećih senzacija talijanske Serie A. Ova momčad zauzima šesto mjesto, dosad je neporažena i ima drugu najbolju obranu u ligi. Empoli je u šest kola ostvario dvije pobjede i četiri remija uz gol-razliku 5:2. Jedini bolji je Juventus, koji još nije primio gol.

Briljira ove sezone

Obranu Empolija vodi Albanac Ardian Ismajli (28), nekadašnji igrač Hajduka. Iskusni stoper ove sezone briljira i jedan je od najbolje ocijenjenih obrambenih igrača talijanskog prvenstva. Ismajli se posebno ističe ključnim reakcijama kada treba počistiti opasnosti ispred svog vratara, a dobar je i u duelima te skok-igri. Ove sezone je odigrao svih šest utakmica uz maksimalnu minutažu. Empoli se na društvenim mrežama pohvalio da je Ismajli uvršten u najbolju momčad liga Petice za rujan.

Grafika: Sofascore

Zaustavio srpskog golgetera

Ismajli je posebno kvalitetan bio u remiju protiv Juventusa (0:0) 14. rujna, kada je posve otupio gostujućeg Dušana Vlahovića (24), napadača od 65 milijuna eura. Vlahović je ove sezone u osam nastupa zabio šest golova, no protiv Ismajlija i Empolijeve obrane nije nalazio rješenja.

Za tu utakmicu zaradio je ocjenu 7.5, a posebno sjajan je bio u 2:1 pobjedi Albanije kod Ukrajine u Ligi nacija 7. rujna. Tada je zabio gol, zaradio ocjenu 8.3 te dobio nagradu za igrača utakmice. Kvalitetnu formu prenio je i u klub, a ove sezone dvaput je bio kapetan Empolija.

Karijeru je započeo u FC Prishtini, a potom je otišao u KF 2 Korriku, gdje ga je zapazio splitski Hajduk. Ismajli je u Hajduk stigao 22. veljače 2016., a nakon toga je priključen drugoj momčadi, za koju je odigrao pet utakmica. Već u ljeto je promoviran u prvi tim, gdje se uskoro nametnuo kao prvotimac.

Hajduk je zaradio na njemu

Albanski branič je za Hajduk odigrao 93 utakmice. Zabio je dva gola te dvaput asistirao. Hajduk ga je u rujnu 2020. prodao u talijansku Speziju za 2.2 milijuna eura, a ljeto nakon toga Ismajli je završio u Empoliju, koji ga je platio dva milijuna eura.

Dosad je za Empoli odigrao 81 utakmicu. Prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura, a za reprezentaciju Albanije ima 40 utakmica i tri gola. Ugovor mu traje do kraja sljedećeg ljeta, što znači da se s njim može pregovarati već od siječnja. Potencijalni kupac tada ne bi morao Empoliju ništa platiti jer bi ga doveo po isteku ugovora.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.