Trebao je biti najbolji stoper svijeta, a sad igra očajno: "Je li bolji od Maguirea?"

Foto: Profimedia

KARIJERA Matthijsa de Ligta (25) i dalje ide silaznom putanjom. Nizozemski stoper pokušava u Manchester Unitedu uhvatiti formu kakvu je pokazivao prije pet godina u Ajaxu, no to mu zasad ne ide. United je u posljednje dvije utakmice primio šest golova, a De Ligt nije imao baš najbolja izdanja kao prvotimac.

United je sinoć u drugom kolu Europa lige odigrao 3:3 kod Porta, a prošlog je vikenda izgubio 3:0 od Tottenhama na Old Traffordu. Cijeli United Erika ten Haga djeluje očajno i neuredno, a u tom neredu se ni De Ligt ne uspijeva snaći. Unitedova obrana djeluje propusno i protivnici im rade što god požele.

Slaba izdanja skupo plaćenog stopera

Zaradio je De Ligt kritike od Paula Scholesa i Owena Hargreavesa, nekadašnjih veznjaka Uniteda: "Kada dovodite nove igrače očekujete da budu puno bolji od onih koje već imate. Je li De Ligt nadogradnja u odnosu ma Maguirea? Ne, naravno da nije."

Grafika: Sofascore

Hargreaves je dodao: "United u obrani ima puno poteškoća. Lisandro i De Ligt su imali stvarno težak dan. Činilo se da je razlika vrlo jasna, Omorodion je bio apsolutna noćna mora za De Ligta." Mladi španjolski napadač Samu Omorodion je zabio dva gola i konstantno mučio nizozemsku zvijezdu.

Karijera u silaznoj putanji

De Ligt je u United stigao prije dva mjeseca iz Bayerna za 45 milijuna eura. Podsjetimo, karijeru je započeo u Ajaxu, gdje je s 19 godina bio kapetan. Senzacionalnim igrama u Ligi prvaka izborio je transfer u Juventus za 85.5 milijuna eura, no ni ondje nije posebno briljirao.

U ljeto 2022. Bayern ga je za 67 milijuna eura kupio od Juventusa, međutim ni u Njemačkoj se nije uspio nametnuti kao ključan čovjek obrane. Stigao je u United kako bi učvrstio obranu, ali zasad to nije slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.