Bjelica: Baturini je problem što je iz Hrvatske. Inače bi vrijedio oko 100 milijuna

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARTIN BATURINA (21), izvanserijski talentiran veznjak Dinama, briljirao je u utakmici drugog kola Lige prvaka protiv Monaca (2:2) na Maksimiru. Prvi gol krasno je postigao Petar Sučić na asistenciju Baturine, a drugi je efektno zabio Baturina nakon sjajne solo akcije. Nakon utakmice je Dinamov trener Nenad Bjelica ovako odgovorio na pitanje koliko vrijedi Baturina poslije ovakve partije. 

"Njegova kvaliteta je neupitna, u bliskoj budućnosti će postati nositelj igre u reprezentaciji Hrvatske. Protiv jakog suparnika je odigrao utakmicu za desetku. Koliko vrijedi? Onoliko koliko netko plati za njega. Sigurno neće otići za manje od 20 milijuna, kad vidim neke koji vrijede 30, evo iz Monaca, ali nisu pokazali tu razinu igre. Problem je što Baturina dolazi iz Hrvatske. Da je u Benfici ili Portu, vrijedio bi između 80 i 120 milijuna. Hajdemo reći oko stotke."

Vrijednost Baturine na Transfermarktu je procijenjena na 20 milijuna eura, ali zadnji put je evaluiran prije četiri mjeseca. Nakon toga je bio atraktivan u ljetnom prijelaznom roku nizu velikana. Najkonkretnija je bila Fiorentina, koja je za njega Dinamu službeno ponudila 18 milijuna eura odštete uz bonuse i postotak od iduće prodaje, ali su Baturina i Dinamo odbili ponudu. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.