Dinamo je 28. u Ligi prvaka. Evo rasporeda do kraja grupne faze

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je u drugom kolu Lige prvaka s Monacom na Maksimiru remizirao (2:2). Iako je vodio 2:0 sjajnim golovima Petra Sučića i Martina Baturine, nije uspio zadržati vodstvo do kraja. U 74. minuti je loše branio prekid i Mohammed Salisu je smanjio vodstvo, a onda je u 89. minuti kapetan Monaca Denis Zakaria zabio iz penala.

Sada mu, što se Lige prvaka tiče, slijede utakmice protiv RB Salzburga u gostima (23.10.) i Slovana u gostima (5.11.). Te bi utakmice mogle biti najbolje dvije šanse za osvajanje bodova. U zadnja tri kola Dinamo dočekuje Borussiju Dortmund, Celtic i Milan te putuje u London kod Arsenala.

Grafika: Sofascore

S jednim osvojenim bodom iz prva dva kola Dinamo trenutno drži 28. mjesto ljestvice ukupne ljestvice Lige prvaka, na kojoj je 36 momčadi. S obzirom na to da je nakon prve utakmice i blamaže od Bayerna bio zadnji na toj ljestvici, to znači da se nakon jednog kola popeo za čak osam pozicija.

Podsjetimo, jako je važno za Dinamo da bude plasiran bolje od 25. mjesta. Prvih osam ekipa ide direktno u osminu finala, dok će momčadi od 9. do 24. pozicije razigravati (dvomeč) za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. 

Mišić: Salzburg nije dobro krenuo u sezonu, kao ni mi

"Imali smo velik rezultatski pad. Pokazali smo prošlo kolo i danas da možemo. Moramo igrati kao danas i mislim da će pobjede doći. Trener želi karakternu ekipu koja igra jednostavno. Kvalitetu znamo da imamo i rezultati će doći. Salzburg nam je sljedeći, nije dobro krenuo u sezonu, kao ni mi. Moramo im pokušati uzeti tri boda", rekao je nakon utakmice s Monacom Josip Mišić.

Njegov suigrač i strijelac prvog pogotka Petar Sučić napomenuo je da se prvo valja spremiti za utakmicu s Varaždinom u SuperSport HNL-u. "Sad nas čeka odmor i regeneracija jer teško je bilo igrati po ovom terenu. Moramo se najprije pripremiti za Varaždin, a dalje ćemo vidjeti", rekao je Sučić.

Dinamu će u sljedećoj utakmici kod Salzburga nedostajati trener Nenad Bjelica, koji je na Maksimiru dobio crveni karton. "Vole mene Nijemci isključivati", našalio se Bjelica na konferenciji za medije te rekao kako ima puno povjerenje u svoje pomoćnike.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.