Bjelica će biti novi trener Dinama. U Maksimir se vraća u sasvim druge okolnosti

Foto: EPA-EFE

NE DOGODI li se neki neočekivani preokret, Nenad Bjelica bit će novi trener Dinama. Jedan od najuspješnijih Dinamovih trenera u povijesti vraća se u Maksimir nakon četiri godine i naprasnog razlaza s braćom Mamić u vrijeme koronakrize. Tako je završila Dinamova potraga za trenerom, kojeg nije imao od prošlog četvrtka kad je smijenjen Sergej Jakirović.

Dobar dio Dinamovih navijača novog/starog trenera dočekat će "na nož". Puno je onih koji mu nisu zaboravili famozne izjave o "korporaciji" te još poneko podbadanje Dinama dok je bio trener Osijeka. Istovremeno, ona druga polovica Dinamovih navijača dočekat će ga raširenih ruku, nadajući se da će on uspjeti prodrmati momčad, koja je u ozbiljnoj krizi.

Puno se toga u Maksimiru promijenilo

U četiri godine, koliko ga nije bilo u Maksimiru, u i oko Dinama se dosta toga promijenilo. Uprava nema veze s onom koja ga je dovela 2018. godine. Redovito igranje u Europi i dalje se podrazumijeva, ali sad s većim apetitima, a i konkurencija u SHNL-u je bitno ozbiljnija.

Promijenila se i čitava momčad, ali dobra vijest za Bjelicu je da su "njegovi" senatori i dalje tu. Tu prvenstveno mislimo na Brunu Petkovića i Arijana Ademija, ključne Bjeličine vojnike u stvaranju velikog Dinama, kojima je sigurno drago što se njihov stari šef vraća u Maksimir.

Baš je Petković u Dinamo došao kad je Bjelica bio trener i on će uvijek reći da je vječno zahvalan Bjelici što je vjerovao u njega. Nije tajna da je Bjelica imao jako dobar odnos sa stožernim Dinamovim igračima. Znao im je progledati kroz prste za neke stvari, ali im je znao dati i po prstima. 

Tako je Bjelica mrtav-hladan za derbi s Hajdukom na Maksimiru 2019. godine poslao Brunu Petkovića na tribinu jer se par dana ranije ogriješio o klupsku disciplinu. Od onih kojima je bio najviše naklonjen je uvijek najviše očekivao i iz svih igrača je uspijevao izvlačiti maksimum.

Bjelica nema previše vremena za reset Dinama

Za razliku od te 2018. kad je prvi put došao u Dinamo, Bjelica ovaj put dolazi kao vatrogasac. Od njega se očekuje da preko noći preporodi momčad za koju se i dalje vjeruje da je daleko najkvalitetnija u SHNL-u i da može osvojiti neki bod u Ligi prvaka.

Debakl protiv Bayerna šokirao je Dinamo i drastično mu ubio samopouzdanje. Vidjelo se to u Koprivnici, pa čak i u Banjolama u kojima je Sandro Perković, pri vodstvu 2:1, protiv četvrtoligaša u igru uveo Brunu Petkovića i Josipa Mišića. Zlu ne trebalo.

Za reset Dinamove momčadi Bjelica ni nema previše vremena. U subotu mora dobiti Lokomotivu, protiv Monaca se očekuje "fajt", a problema ne bi smjelo biti u Varaždinu, gdje Dinamo gostuje 6. listopada u zadnjoj utakmici prije reprezentativne pauze. Nakon nje ga čeka sedam utakmica u samo 21 dan.

Veliki je zadatak pred Bjelicom. Mora vratiti Dinamo na pobjednički put i tako vratiti povjerenje onog dijela navijača s početka teksta. Morat će i znati surađivati sa sportskim direktorom Markom Marićem, kao i s Velimirom Zajecom i novim Dinamovim vodstvom.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.