Briljirao je protiv Hrvatske na Euru, a sada ga čeka transfer od 50 milijuna eura

Foto: Profimedia

RICCARDO CALAFIORI (22) jedan je od najtraženijih igrača Europskog prvenstva. Talijanski defenzivac gotovo sigurno će napustiti Bolognu, koja za njega traži oko 50 milijuna eura. Calafiori je odigrao sjajnu klupsku sezonu te senzacionalno izborio plasman u Ligu prvaka sa svojim suigračima, a potom je briljirao na Euru. Posebno inspiriran bio je protiv Hrvatske (1:1), kada je u posljednjim sekundama vrhunski asistirao Mattiji Zaccagniju za izjednačenje i prolazak skupine. 

Transfer od 50 milijuna eura

Calafiori je dugo bio meta Juventusa, s kojim je prije pet mjeseci dogovorio osobne uvjete. Međutim, Europsko prvenstvo podiglo mu je cijenu i sada torinski klub ne može pratiti konkurenciju. Calafiori je velika želja premierligaša Arsenala i Chelseaja.

Arsenal bi trebao Talijanima platiti 50 milijuna eura, a braniču je ponuđen petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 3.5 milijuna eura po sezoni. Bologna je prihvatila ponudu Arsenala i sada se očekuje samo Calafiorijev blagoslov. 

Presudio Hrvatskoj

Podsjetimo, protiv Hrvatske je bio posebno inspiriran. Dobio je sve zračne duele, imao je 93 posto točnih dodavanja, nijednom nije predriblan na utakmici, kreirao je najviše (4) šansi suigračima od svih Talijana te na kraju, spomenuli smo, sjajno asistirao za izjednačenje.

"Iskreno, ne znam odakle mi energija. Bila je to stvarno teška utakmica. Trebao sam dati nešto ovoj momčadi koja me stvarno dobro prihvatila, nisam želio stati ovdje. Htio sam dati nešto pozitivno", rekao je Calafiori za Sky nakon utakmice.

Podsjeća na legende

S trakicom oko glave i urednom dugom kosom uspio je postići da ga fanovi na društvenim mrežama uspoređuju s legendarnim sunarodnjacima Fabiom Cannavarom, Paolom Maldinijem i Alessandrom Nestom. Calafiori je protiv Albanije oduševio mirnoćom i čvrstinom pa je za očekivati da će i dalje biti prvotimac Luciana Spallettija.

Prema Transfermarktu, bivši igrač Rome, Genoe i Basela vrijedi 30 milijuna eura. Prošle sezone je za Bolognu odigrao 37 utakmica. Zabio je dva gola te upisao pet asistencija, a još može igrati i na poziciji lijevoga beka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.