MEĐUNARODNI NOGOMET

CAS zadao konačni udarac ruskoj nogometnoj reprezentaciji i klubovima

Foto: EPA

SUD ZA sportsku arbitražu (CAS) danas je odbacio žalbu Nogometnog saveza Rusije na FIFA-inu odluku kojom je vrhovno tijelo europskog nogometa zabranilo da ruska reprezentacija nastupi u play-offu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Također, UEFA je tada i zabranila ruskim klubovima da nastupaju u njenim natjecanjima.

Odluku je priopćila Svjetska nogometna federacija (FIFA) uz pojašnjenje da je Sud odbacio zahtjev Rusije za ukidanje suspenzije. Rusija tako, prema odluci Izvršnog odbora UEFA-e, neće moći igrati protiv Poljske u polufinalu play-offa za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Poljaci idu direktno u finale

UEFA i FIFA su samo neke od brojnih sportskih organizacija koje su uvele suspenziju ruskim savezima, reprezentacijama i klubovima zbog ruske agresije na Ukrajinu. Podsjetimo, Spartaku iz Moskve je ranije onemogućen nastup u osmini finala Europa lige protiv RB Leipziga.

Današnja odluka CAS-a potvrđuje da reprezentacija Rusije neće izaći na okršaj koji je bio planiran u četvrtak, a sukladno tome, Poljaci će bez borbe proći u finale play-offa, u kojem će igrati protiv boljeg iz okršaja Švedske i Češke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.