Čečenska zvijezda: Vratimo pojas normalnim ljudima. Prvak UFC-a je gej Afrikanac

Foto: EPA

KHAMZAT CHIMAEV, 30-godišnja čečensko-švedska UFC zvijezda, trebao je imati meč prije dva mjeseca u Saudijskoj Arabiji protiv Roberta Whittakera. Međutim, jedan od najboljih boraca na svijetu se razbolio pa je borba pomaknuta, a pobjednik iz ovog meča mogao bi vrlo skoro dobiti i napad na titulu prvaka. 

Spomenuti borci u srednjoj su kategoriji, u kojoj je prvak južnoafrički borac Dricus Du Plessis. Chimaev je u razgovoru sa svojim prijateljem i također poznatim borcem Darrenom Tillom žestoko prozvao Du Plessisa, svojeg mogućeg protivnika. "Moramo vratiti titulu normalnim ljudima. Ovaj gej koji drži pojas, to nije normalno. Prvi put čujem da je Afrikanac gej", rekao je Chimaev, koji u karijeri ima omjer od 13 pobjeda i nula poraza te se smatra jednim od najopasnijih boraca na svijetu.

Du Plessis nije gej

Du Plessis nije homoseksualac. Točnije, nije se deklarirao, no njegovu seksualnu orijentaciju već su prije spominjali drugi borci. Internetom su često kolale fotografije na kojima se "sumnjivo" ljubi s trenerom nakon meča.

Situacija nakon koje su mnogi posumnjali u njegovu seksualnost dogodila se prije godinu dana, kada su u javnost izašle fotografije njegovih navodnih zaruka s muškarcem ispod Eiffelovog tornja. Till je pokušao u nekoliko navrata utišati Chimaeva kako ne bi imao problema s UFC-om, ali on nije odustajao od vrijeđanja Južnoafrikanca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.