Cholo je šokirao transferima. Pogledajte momčad u koju je uložio 200 milijuna eura

Foot: EPA-EFE

ATLETICO MADRID jedan je od klubova koji je najbolje poslovao u ovom prijelaznom roku. Nakon što je zadnjih par godina bio uglavnom neaktivan na tržištu, Diego Simeone je ovog ljeta doveo velika imena i na njih potrošio nešto manje od 200 milijuna eura.

Najveća senzacija ne samo Atletica nego i čitavog ljetnog mercata bio je transfer Juliana Alvareza iz Manchester Cityja. Simeone je za svojeg 24-godišnjeg suigrača platio 75 milijuna eura, a transfer s bonusima može narasti navodno preko 100 milijuna eura.

Jednako uzbudljiv bio je i transfer Conora Gallaghera iz Chelseaja, ali iz drugih razloga. Gallagher je u Madrid otputovao početkom kolovoza i došao je na Wanda Metropolitano potpisati ugovor. No posao je propao u zadnji trenutak jer se Chelsea i Atletico nisu mogli dogovoriti oko transfera Atleticova napadača Samua Omorodiona, koji je trebao biti dio posla.

Gallagher na kraju ipak završio u Madridu

Gallagher se vratio u London da bi Atletico onda uspio utrapiti Chelseaju Joaa Felixa pa je i Gallagher na kraju završio u Madridu za 42 milijuna eura. Dotad su u Atleticu već bili još jedan napadač Alexander Sorloth, koji je Villarrealu plaćen 32 milijuna eura, kao i stoper Robin Le Normand, koji je došao iz Real Sociedada za 34.5 milijuna eura.

Svi ti igrači bili su jako potrebni Simeoneu jer je on ovog ljeta krenuo u rekonstrukciju momčadi. Atletico nije produžio ugovore Vitolu, Memphisu Depayu i Mariju Hermosu. Gabriel Paulista je kao slobodan igrač otišao u Bešiktaš, a u Tursku i to u Trabzonspor otišao je i Stefan Savić. Crnogorac je u Atleticu bio devet godina i otišao je nakon odigranih 297 utakmica.

Kući se vratio i Caglar Soyuncu, četvrti stoper kojeg se Atletico riješio ovog ljeta. On je prodan Fenerbahčeu za 8.5 milijuna eura, Alvaro Morata je prodan u Milan, a spomenuti Samu Omorodion je na kraju otišao u Porto za 15 milijuna eura. Krunska prodaja bila je ona Joaa Felixa i to, naravno, Chelseaju, koji ga je platio 52.5 milijuna eura.

Atletico ove sezone:

Simeone je tako složio idealnu momčad za svoj sustav s trojicom u zadnjoj liniji, koji mu u zadnje vrijeme dosta dobro funkcionira. Dolaskom polivalentnog Juliana Alvareza i ubojite norveške špice Sorlotha, Atletico je vrlo opasan, a s Gallagherom je dobio rješenja na nekoliko pozicija u veznoj liniji.

Prosječna starost momčadi sad je spuštena na 28 godina, što je sasvim solidno, i Simeone je, čini se, na pravom putu da složi novi Atletico. Jedan od najdugovječnijih trenera u današnjem surovom modernom nogometu vjeruje da će s njom moći napasti sve frontove.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.