Crvena zvezda dovela beka sa šest godina NBA iskustva

Foto: Profimedia

CRVENA ZVEZDA ostala je bez argentinskog reprezentativca Facunda Campazza, ali brzo je reagirala dovođenjem novog ozbiljnog stranca na mjesto razigravača. Iz milanske Olimpije dolazi 32-godišnji, 185 cm visoki portorikanski Amerikanac Shabazz Napier, koji je šest sezona proveo u NBA ligi.

Napier je nakon dva naslova NCAA prvaka u četiri godine na sveučilištu Connecticut bio 24. izbor drafta, a od 2014. do 2020. igrao za Miami, Orlando, Portland, Brooklyn, Minnesotu i Washington. Najbolja mu je sezona bila posljednja, koju je podijelio između Timberwolvesa i Wizardsa i u prosjeku postizao 10.3 poena i 4.7 asistencija.

Došao u Rusiju pa pobjegao zbog rata, ove godine postao prvak Italije

Sezonu 2021./22. započeo je u ruskom Zenitu, ali je raskinuo ugovor odmah nakon početka agresije na Ukrajinu. U siječnju ove godine stigao je u Milano, gdje je postizao 16.4 poena i 3.9 asistencija u 12 utakmica Eurolige te pomogao klubu da osvoji naslov prvaka Italije.

Crvena zvezda je na poziciju razigravača već dovela legendarnog Miloša Teodosića, a Napier je osmo pojačanje kluba za novu sezonu. Još su stigli Dejan Davidovac, Marko Simonović, mađarski reprezentativac i aktualni prvak Europe s Realom Adam Hanga, naturalizirani slovenski reprezentativac Mike Tobey, ukrajinsko-rusko-američki centar Joel Bolomboy te Litvanac Rokas Giedraitis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.