Čudesni Vušković odigrao skoro savršenu utakmicu. Romano: Tottenham je jako sretan

Foto: Profimedia

WESTERLO i Beerschot odigrali su 2:2 u desetom kolu belgijskog prvenstva. Junak Westerloa bio je dvostruki strijelac Luka Vušković (17). Iako je stoper, mladi hrvatski reprezentativac zabio je u 61. i 84. minuti, s time da je drugim golom svoju momčad spasio od poraza. Prema Sofascore, dobio je gotovo savršenu ocjenu, 9.8.

Vušković je već na četiri pogotka u ovoj sezoni belgijskog prvenstva, a ima i jednu asistenciju. Time je ponovo privukao pozornost pratitelja nogometa. Lovac na talente Jacek Kulig pohvalio ga je na društvenim mrežama, a zatim se javio i Fabrizio Romano.

Najpoznatiji nogometni insajder naglasio je broj pogodaka koje je Vušković postigao pa otkrio kako je vodstvo Tottenhama jako sretno njegovim razvojem na posudbi u Westerlou, u koji je stigao ovog ljeta i s kojim se nalazi na četvrtom mjestu belgijskog prvenstva s 15 bodova, sedam manje od vodećeg Genka.

Grafika: Sofascore

Čeka registraciju u Tottenhamu

Podsjetimo, Hajduk i belgijski prvoligaš dogovorili su početkom srpnja posudbu 17-godišnjeg stopera do kraja sezone. Vušković je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je upisao ukupno 14 nastupa, a pritom se tri puta upisao u strijelce, dok je jednom asistirao.

Luka Vušković je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama. Debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 11 nastupa, a s Bijelima je osvojio trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Splitski klub prodao ga je Tottenhamu za rekordnih 14 milijuna eura, no ne može službeno postati igrač engleskog kluba dok ne navrši 18 godina. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.