Liverpool pronašao zamjenu za Salaha? Bild: Žele ga zgrabiti

Foto: EPA

MOHAMED SALAH (32) posljednjih sedam godina najveća je zvijezda Liverpoola. Sjajni Egipćanin odigrao je 358 utakmica, zabio 217 golova i asistirao za njih 94 te s engleskim klubom osvojio osam trofeja. Kraj njegove ere mogao bi doći na kraju sezone, odnosno na ljeto 2025., kada mu istječe ugovor. Uostalom, i sam je početkom rujna najavio da bi mogao otići u lipnju iduće godine.

Liverpool, koji je godinama vodio Jürgen Klopp, a sada je njegov trener Arne Slot, mogao bi krenuti u potragu za Salahovom zamjenom. Bild tvrdi da je Karim Adeyemi (22) potencijalni Salahov nasljednik te su ga navodno engleski skauti više puta promatrali u Bundesligi.

"Liverpool želi zgrabiti Adeyemija kao nasljednika superzvijezde Mohameda Salaha. Egipćaninu ugovor istječe sljedećeg ljeta i svi znakovi upućuju na rastanak", piše njemački medij.

Salzburg ga je kao 16-godišnjaka platio deset milijuna eura, a Dortmund je dao 30 milijuna eura

Adeyemi je krilni napadač Borussije Dortmund i njemački U-21 reprezentativac. Prema podacima Transfermarkta, u mladosti je bio član TSV Forstenrieda, Bayerna i Unterhachinga. RB Salzburg doveo ga je kao 16-godišnjaka za deset milijuna eura, a godinu i pol je bio na posudbi u klupskoj filijali Lieferingu. U Salzburgu je zabio 33 i namjestio 24 gola u 94 utakmice.

Borussia je u ljeto 2022. za njega isplatila odštetu od 30 milijuna eura. Otkako je u dortmundskom klubu, upisao je 74 nastupa, 19 pogodaka i 13 asistencija. Sjajno je krenuo i u aktualnu sezonu, u kojoj je u osam nastupa zabio pet i asistirao za još toliko golova. Impresionirao je u deklasiranju Celtica (7:1) u Ligi prvaka, protiv kojeg je ostvario hat-trick, a zatim se ozlijedio.

Adeyemijev ugovor s Borussijom Dortmund vrijedi do ljeta 2027. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 28 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.