As Juvea kojeg povezuju s Realom: "Juventus je moj Real"

Foto: Profimedia

TEŠKE ozljede ključnih braniča ozbiljno su uzdrmale Real. David Alaba, jedan od najboljih braniča svijeta, stoper i lijevi bek Reala, koji je i kapetan reprezentacije Austrije, trebao se nakon teške ozljede vratiti ovog mjeseca. No španjolski mediji prošlog tjedna javili su da je došlo do značajnih komplikacija oko njegovog oporavka. Relevo je otkrio da će se zato vratiti tek za tri mjeseca, u siječnju iduće godine.

To se događa u najgorem trenutku za Real jer, također zbog ozljede ligamenata, od prije dva tjedna je gotova sezona za desnog bočnog Danija Carvajala, još jednog ključnog braniča. Osim toga, još uvijek je ozlijeđen i Eder Militao. Tako da Real u drugu četvrtinu sezone ulazi ozbiljno oslabljen u obrani.

Real u siječnju mora dovesti ne prinovu, nego pojačanje

Grafika: Sofascore

Zato se nužnom čini izvanredna kupnja igrača u zimskom prijelaznom roku i to ne privremenog rješenja ili popune, prinove, nego baš pojačanja. Španjolski mediji pišu da će Real u siječnju dovesti igrača i to bočnog. Jedan od kandidata je Juventusov Andrea Cambiaso (24). 

Prije dvije godine Juve ga je kupio od Genoe za 13 milijuna eura, a od tada igra tako da mu se tržišna vrijednost udvostručila. Nakon sezone na posudbi u Bologni, u ljeto prošle godine vratio se u Juventus i od tada u 48 nastupa postigao 4 i namjestio 7 golova. Cambiaso kvalitetno pokriva oba boka, a i reprezentativac je Italije.

Njegova reakcija na to što ga se povezuje s Realom oduševila je navijače talijanskog velikana: "Juve je moj Real. Produljio sam ugovor do 2029. i želim ostati ovdje što je dulje moguće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.