Dinamo radi na milijunskom transferu u SHNL-u, a stiže i branič iz Španjolske

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ će u ponedjeljak u Maksimiru okupiti momčad i krenuti s pripremama za novu sezonu. Odazvat će se svi igrači koji nisu bili na Euru plus devet juniora, koji će odraditi čitave pripreme s prvom momčadi. Reprezentativci će se priključiti uoči polaska u Austriju sljedećeg tjedna, a momčadi bi se tad trebali priključiti i neki novi igrači.

Jedan od njih trebao bi biti Marko Pjaca. Bivši igrač Rijeke je u četvrtak prošao liječnički pregled i sve oko njegovog transfera iz Rijeke je dogovoreno. Ne zna se zašto Dinamo čeka s objavom tog transfera, ali činjenica je da je Pjaca na odmoru nakon Europskog prvenstva i trebao bi biti predstavljen kad se vrati u Zagreb.

Torrente stiže na preglede

Sljedećeg tjedna u Maksimir bi mogao stići i Raul Torrente, 22-godišnji stoper iz Granade, koji bi trebao odraditi liječnički pregled. Španjolcu danas istječe ugovor i u Dinamo bi došao kao slobodan igrač. 

Torrente je bio standardan u momčadi Granade do početka godine, kad je rekao da neće produžiti ugovor. Nakon toga je bio zabetoniran na klupu, a odigrao je tek zadnja tri kola kad je Granada već odavno ispala iz lige. On prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura, a za prvu momčad Granade je dosad odigrao 39 utakmica.

Torrente i napadač Reala Joselu / Foto: EPA

Lokomotiva za Šotičeka traži dva-tri milijuna eura

Dinamo želi i Marina Šotičeka iz Lokomotive. Sjajni 19-godišnjak trebao bi biti rješenje za desno krilo na kojem više nema Takura Kaneka, a jedini konkurent mu je Dario Špikić. No nije još sve riješeno oko tog transfera i Lokomotivin trener Silvijo Čabraja sutra vodi Šotičeka na pripreme na Pohorje.

Kako doznajemo, Lokomotiva za Šotičeka traži između dva i tri milijuna eura i klubovi se tek trebaju dogovoriti oko načina plaćanja. Hoće li to biti neka posudba s opcijom ili obvezom otkupa ili direktan transfer, još nije poznato. U svakom slučaju, Šotiček ide na pripreme s Lokomotivom i nije nemoguće da se u međuvremenu netko drugi uključi u posao koliko god igrač želio doći u Dinamo.

Marin Šotiček / Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Slovenac je jako zanimljiv Dinamu, ali njegov transfer će biti jako težak

Hrvatski prvak zainteresiran je i za Adama Gnezdu Čerina, koji igra sjajno na Euru za slovensku reprezentaciju. Oko tog transfera se, logično, ništa neće riješiti prije kraja Europskog prvenstva, ali Dinamu će Slovenca biti jako teško dovesti.

Naime, Panathinaikos mu sprema novi, bogatiji ugovor i uvjete koje će Dinamo teško pratiti. Grčki velikan je u odličnoj financijskoj situaciji, navodno je glatko odbio ponudu od 25 milijuna eura za napadača Fotsisa Ioannidisa i malo je reći da mu se ne žuri s prodajom igrača.

Nije tajna da je Gnezdi Čerinu Dinamo zanimljiv, osobito zbog činjenice da je na koračić do Lige prvaka, ali će on jako dobro odvagnuti sve opcije nakon Eura. Kako stvari stoje, uopće nije nerealno da ostane u Panathinaikosu za osjetno bolju plaću.

Gnezda Čerin igra za Sloveniju na Europskom prvenstvu / Foto: EPA

Odluka o Belji vrlo brzo

Za to vrijeme Dinamo radi na pitanju napadača. Situacija oko Brune Petkovića, koji do kraja Eura ima klauzulu od 2.5 milijuna eura, još se ne zna i ona će diktirati Dinamove poteze po pitanju špice. Trenutačno je realnije da Petković ode iz Maksimira, a dođe li do toga, Dinamu će trebati kapitalac.

To bi trebao biti Dion Drena Beljo. Dinamo je jako zainteresiran za Augsburgova napadača, a i 22-godišnjak je zainteresiran za dolazak u Maksimir. Dinamo je blizu Lige prvaka, a to bi bio sjajan izlog za igrača, koji je u Augsburgu ipak igrao puno manje nego što je očekivao. Oko njega će se puno više znati kroz par dana...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.