Dončić definitivno igra protiv Hrvatske: Za Sloveniju ću igrati kad god mogu

Foto: EPA

KADA se Luka Dončić na početku ovog tjedna pridružio reprezentaciji Slovenije, još su postojale neke sumnje oko toga hoće li jedna od najvećih NBA zvijezda zaigrati za svoju državu na nadolazećem kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, na kojem će Sloveniji jedan od protivnika biti i Hrvatska.

Te sumnje su sada ipak i definitivno otklonjene. Dončić će u petak igrati na prijateljskoj utakmici protiv Brazila, uoči koje je sudjelovao na konferenciji za medije slovenske reprezentacije. Istaknuo je da nije bilo lako odlučiti da će igrati jer je tijekom sezone imao brojnih problema s ozljedama. Ozljede su ga mučile i tijekom finala NBA-a, koje je završeno prije devet dana, a u kojem je njegov Dallas izgubio 4:1 od Bostona.

Dončić: Za Sloveniju ću igrati kad god mogu

"Uvijek mi je čast igrati za Sloveniju. Igrat ću kad god mogu, to uvijek ponavljam. Bilo je zaista teško odlučiti da ću igrati i sada zbog ozljeda i duljine sezone koja je iza mene, ali evo me. Čast mi je biti ovdje", rekao je Dončić, koji je ove sezone odigrao ukupno 92 utakmice te je bio najbolji strijelac NBA lige, i nastavio:

"Za Sloveniju bi drugi uzastopni nastup na Olimpijskim igrama bio velika stvar. Puno puta se sjetim koliko nam je malo nedostajalo za medalju u Tokiju. Zato nam motiva u Grčkoj sigurno neće nedostajati. Svjesni smo da put do Pariza neće biti lak. Prvo nas čeka Hrvatska, zatim Novi Zeland, a da ne govorim o Grčkoj s Giannisom Antetokounmpom i glasnim grčkim navijačima."

Prvu utakmicu u Pireju na kvalifikacijskom turniru za OI Slovenija igra upravo protiv Hrvatske u utorak 2. srpnja od 20 sati. U skupini se nalazi još i Novi Zeland, a prve dvije reprezentacije izborit će polufinale turnira u kojem se križaju s grupom u kojoj su domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat. Na koncu će samo najbolja reprezentacija zaigrati u Parizu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.