Dva statistička podatka otkrivaju Ronaldovu nemoć

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO u Njemačkoj igra svoje šesto europsko prvenstvo. U pitanju je rekordno ostvarenje koje dokazuje njegovu dugovječnost, ali i izvrsnost zbog koje se još uvijek nalazi na popisu portugalskih reprezentativaca. Debitirao je za nacionalnu momčad na eurima kao 19-godišnjak 2004., već tada kao istaknuti igrač Manchester Uniteda. Dvadeset godina kasnije iza njega je sezona u kojoj je za Al Nassr odigrao 45 utakmica, uz učinak od 44 gola i 13 asistencija.

Ipak, na Euru ne ostvaruje učinak kakav bi htio. Strijelac 130 golova iz 211 utakmica za nacionalnu momčad na ovom turniru u 366 odigranih minuta, u susretima protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, još uvijek nije postigao gol iz igre. Pokušavao je puno i na razne načine, otkrivaju statističari.

Pucao je 20 puta, još čeka gol iz igre

Konkretno, Ronaldo je na aktualnom Euru uputio čak 20 udaraca prema golovima suparničkih momčadi, a nijednom nije slavio pogodak. Od 1980. godine samo su četvorica igrača na europskim prvenstvima imala slabiji učinak. Bili su to Deco (24 udarca, 2004.), Fernando Hierro (23, 1996.) te Kevin de Bruyne (2016.) i Dani Olmo (2020.), koji su pucali 21 put a da nisu zabili gol.

Također, protiv Slovenije je Ronaldo pokušao zabiti iz četiri slobodna udarca. Ni u tome više nije uspješan kao nekoć. Točnije, od ukupno 60 pokušaja da zabije gol u utakmicama velikih natjecanja na takav način postigao je samo jedan.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.