Ema Sgardelli borit će se za zlato na SP-u u karateu za mlađe seniorke

Nikolina Golomboš, Ema Sgardelli, Darija Šnajder Foto: HKS

NA SVJETSKOM PRVENSTVU u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete, koje se održava u Veneciji, Ema Sgardelli borit će se za naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 50 kilograma. Ema je na početku bila slobodna, a potom je ostvarila pobjede protiv Rumunjke Patricie Nastas (3:0), Alžirke Ines Sarah Ounnas (2:2) koju je svladala na senshu ili pravilo prvog osvojenog boda.

S predstavnicom Irana Yalde Naghiebeiranvand završilo je 5:3, a Marokanku Rim Dourai svladala je s uvjerljivih 8:0. Za naslov svjetske prvakinje Sgardelli će se u nedjelju boriti protiv Japanke Mizuki Ishihare.

Golomboš i Šnajder u borbi za bronce

Nikolina Golomboš (+68 kg) i Darija Šnajder (-61 kg) će se boriti za brončana odličja. Golomboš je u prvom kolu bila je slobodna, a potom je izgubila od Ruskinje Darije Juškove (1:3), ali je ušla u repesaž te ostvarila tri uvjerljive pobjede. Svladala je Austrijanku Emmu Schuetze (8:2),  Norvežanku Hannah Stubsjoen (12:4) te Slovenku Žalu Mariju Žibret (8:2). U susretu za broncu suparnica će joj biti Rumunjka Maria Christina Coman.

Darija Šnajder je u prvom nastupu pobijedila Mađaricu Dorottyu Lipcsei (7:2), a potom i Meksikanku Carolinu Ayalu Anu Herreru (4:2). Uslijedio je poraz od Njemice Anastasije Semenenko (2:7), ali i dva uspjeha u repesažu protiv, Latvijke Aleksandre Davidove (1:0) i Brazilke Nahalie Farie (5:3). Darijina suparnica u borbi za broncu bit će Španjolka Iona Lobato Sanchez.

Sara Tomić u borbi za naslov svjetske prvakinje

Dva finala ostvarili su i najbolji hrvatski juniori. Sara Tomić (+66 kg) će se za naslov svjetske prvakinje boriti protiv Čehinje Amalie Hakove, a suparnik Svena Strahije (+76 kg) bit će Kazahstanac Alikhan Kadirgali. 

Nikola Birač će u konkurenciji kadeta do 63 kg pokušati osvojiti brončanu medalju u okršaju s Luksemburžaninom Filipom Todorovićem. Na petodnevnom SP-u za mlađe seniore, juniore i kadete u Italiji sudjeluje 1908 natjecatelja iz 109 zemalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.