Gojo predsjednicu HTS-a nazvao lažljivicom i prevaranticom? Ona podnijela ostavku

Foto: Davorin Visnjic, Sanjin Strukic/PIXSELL

NIKOLINA BABIĆ krajem rujna podnijela je ostavku na mjesto predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, a njezinu odlasku navodno je prethodio incident s hrvatskim tenisačem Bornom Gojom (26). Prema informacijama Nacionala, hrvatski tenisači uoči pretkvalifikacijskog meča s Litvom u Varaždinu, koji se odigrao sredinom rujna, poslali su Babić e-mail u kojem su poručili da će bojkotirati nastup ako se ne realizira višegodišnje obećanje o izgradnji novih teniskih terena u Splitu.

Duje Ajduković, Borna Gojo, Matej Dodig, Mate Pavić i Mili Poljičak ipak su došli u Varaždin, gdje ih je Babić dočekala. Sada već bivša predsjednica počela se rukovati s njima, no Gojo joj je odbio pružiti ruku. Nacional piše da je trenutačno 420. tenisač svijeta potom rekao: "Ne želim se rukovati s prevarantima i lažovima."

"Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji"

Babić je pokušala ublažiti situaciju te je otišla u svlačionicu kako bi razgovarala s Gojom, navodi Nacional. Kada ju je hrvatski tenisač ugledao, piše Nacional, rekao je: "Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji."

Izvori su za Nacional rekli da je Babić tada pred nekolicinom ljudi izjavila: "A što meni sve ovo treba?" Devet dana kasnije objavila je da se povlači s mjesta predsjednice HTS-a, na kojem je bila šest godina. Nacional piše da će novi predsjednik biti izabran na sjednici skupštine 16. listopada, no navodno je već sada jasno da će to biti bivši ministar financija Zdravko Marić.

Ćorić se svađao s izbornikom Zovkom?

Nacional piše da su međuljudski odnosi unutar HTS-a iznimno loši, a navodno je i Borna Ćorić (27) napao izbornika Velimira Zovka jer ga nije zaštitio pred novinarima kada je govorio o tome da Ćorić opet neće igrati za reprezentaciju. Zovko mu je, nastavlja Nacional, odgovorio da sam izađe pred novinare i objasni zašto neće igrati.

Nacional podsjeća da je Gojo 2021. godine javno tražio Babić da se izgrade teniski tereni s obzirom na to da od 2017. godine ne postoji Hrvatski teniski centar, koji je bio na Zagrebačkom velesajmu, zbog čega tenisači, kada dođu u Hrvatsku, nemaju uvjete za treniranje.

Babić je obećala izgradnju terena i prije mjesec dana krenula je izgradnja tri betonska terena u Splitu koji bi zimi bili natkriveni kako bi se na njima moglo igrati tijekom cijele godine. U Zagrebu zasad ništa nije napravljeno, navodi Nacional.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.