Njemačka u nepunom sastavu pobijedila Bosnu i Hercegovinu u Zenici

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

NOGOMETNA reprezentacija Njemačke pobijedila je Bosnu i Hercegovinu u Zenici 1:2. Deniz Undav bio je dvostruki strijelac za goste, dok je za domaće pogodio Edin Džeko. Njemačkoj je ovo bila druga pobjeda u tri utakmice za prvo mjesto u skupini u kojoj su još Mađarska i Nizozemska, koje su odigrale neriješeno 1:1. Sažetak utakmice BiH i Njemačke pogledajte OVDJE.

U njemačkoj reprezentaciji vlada razdor. Nekolicina igrača odbila je igrati za reprezentaciju u Ligi nacija, no i s takvom postavom Njemačka je bila prejaka za domaću momčad. Prvi gol zabio je u 30. minuti Deniz Undav. Počelo je sve sjajnom dugom loptom Roberta Andricha na Floriana Wirtza, koji je mogao i pucati nečuvan iz srca kaznenog prostora, no odlučio je dati povratnu loptu za Undava. Napadaču Stuttgarta nije bilo teško pogoditi za 0:1. 

Džeko zabio počasni pogodak

Šest minuta kasnije isti strijelac povisio je na 0:2. Maximilian Mittelstädt dobio je loptu na lijevom krilu, ubacio je u sredinu, gdje je vrebao Under, pravovremeno uklizao i ponovo pogodio mrežu Nikole Vasilja. Nijemci su zabijali još triput, no pogotci su im poništeni.

Momčad Sergeja Barbareza uspjela je smanjiti vodstvo Nijemaca u 70. minuti. Bila je to uigrana akcija u kojoj je nakon kornera glavom pogodio Edin Džeko. No više od utješnog pogotka nije Bosna i Hercegovina uspjela zabiti. Njemačka je prva u skupini sa sedam bodova, dok je BiH zadnja s bodom.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.