Englezi: Pokazalo se koliko je Gvardiol postao važan

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY na svojem Etihadu pobijedio je Brentford 2:1 u četvrtom kolu Premier lige. Strijelac oba pogotka za mančesterski sastav bio je sjajni Erling Haaland. Norvežanin je pogodio u 19. i 32. minuti, dok je za goste već u prvoj minuti zabio Yoane Wissa. Međutim sastav trenera Pepa Guardiole okrenuo je rezultat već u prvom poluvremenu i time s maksimalnih 12 bodova zadržao prvo mjesto.

U prvom sastavu Cityja bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (30), koji je izašao na poluvremenu, dok je njegov sunarodnjak Joško Gvardiol (22) ušao odmah na početku drugog dijela. Gvardiol je zamijenio Rica Lewisa na lijevoj strani obrane. U nastavku pročitajte što engleski mediji pišu o najskupljem braniču u povijesti nogometa, kojeg je City prošle godine platio 90 milijuna eura.

Grafika: Sofascore

Goal: Gvardiol je izvrsno odigrao obranu. 90min: City jedva da je imao problema nakon njegova ulaska

Goal je Gvardiolu dao ocjenu 7 uz opis: "Snagom i iskustvom nadogradio je igru Cityja u odnosu na Lewisa. Izvrsno je odigrao obranu i bio velika prijetnja u napadu." 

Portal 90min dao mu je također 7. "City jedva da je imao problema nakon njegova ulaska na poluvremenu", navode za Gvardiola, kojem je to bio peti nastup za City ove sezone, a ukupno 47.

Manchester Evening News slaže se s prethodna dva medija. Gvardiol je i od njih dobio sedmicu. "Pritiskao je po lijevoj strani i omogućavao Jacku Grealishu da ulazi u sredinu", ističe gradski medij.

"Pokazalo se koliko je postao važan"

Manchester City News, navijački portal fokusiran na engleskog prvaka, nastavlja sa sedmicama za hrvatskog nogometaša. "Joško Gvardiol je s Rodrijem uveden na poluvremenu kako bi City dominirao u drugih 45 minuta, time se pokazalo koliko je postao važan. Elegantna predstava na lijevom boku. Nije imao sreće što nije upisao asistenciju nakon izvrsnog prolaska kroz sredinu", stoji u tekstu Manchester City Newsa.

Yahoo Sports dao je malo veću ocjenu Gvardiolu, 7.5. "Poput Rodrija pomogao je Cityju uspostaviti kontrolu nad utakmicom u drugom dijelu. Sjajan nastup nakon ulaska s klupe, iskakao je po cijelom terenu kako bi pomogao momčadi", navodi Yahoo.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.