Masovno se dijeli slika semafora na kraju utakmice Bayerna i Dinama

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

KATASTROFU je doživio Dinamo u prvom kolu Lige prvaka. Bayern ga je u Münchenu pobijedio 9:2. To je prvi put u povijesti najjačeg natjecanja da je momčad postigla devet golova te najteži poraz u povijesti Dinama. Od sada na popisu rekorda Lige prvaka stoji i utakmica odigrana 17. rujna 2024. na Allianz Areni.

Do sada su rekordno efikasne momčadi u jednoj utakmici Lige prvaka bili Liverpool, pobjedom 8:0 protiv Bešiktaša 6. studenog 2007., i Real, koji je istim rezultatom pobijedio Malmo 8. prosinca 2015. Bayern ih je srušio tako što je natrpao Dinamo. Slaba utjeha prvaku Hrvatske je da su gore od njega ipak stradali turski i švedski klub, pa Dinamo neće biti upisan kao crni rekorder Lige prvaka i u kategoriji najtežeg poraza u povijesti Lige prvaka.

Također, Bayern ovom pobjedom nije srušio svoj rekord u Ligi prvaka jer je već dva puta u tom natjecanju pobjeđivao 7:0, što se smatra višom pobjedom od 9:2. No, rekordnih devet golova koje je Bayern postigao i Dinamo primio su glavna priča prve noći nove, revolucionarno redizajnirane Lige prvaka, a fotografija semafora na kraju golijade u Münchenu je viralna. 

Tablice omogućuje Sofascore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.