Englezi: Sir Alex je našao zamjenu za očajnog ten Haga. To je legendarni Talijan

Foto: Profimedia

ERIK TEN HAG i Manchester United doživjeli su novi u neuspjeh u nizu. Teškim domaćim porazom od Tottenhama (0:3) u prvenstvu Nizozemac je došao do toga da nakon prvih šest kola ima samo sedam bodova i već mu vodeći City bježi sedam bodova. U prvom kolu Europske Lige su na svojem Old Traffordu odigrali tek 1:1 protiv Twentea. United je tako i to natjecanje otvorio loše. 

Loš u Europi, očajan u Engleskoj, a na nove igrače je potrošio 650 milijuna eura

Grafika: Sofascore

Zato su pod velikim kritikama momčad i trener Erik ten Hag. Nizozemskom stručnjaku ovo je treća sezona u Unitedu. Dosad je osvojio po jedan FA i Liga kup, a navijačima to nije dovoljno te traže da se menadžer koji je na nove igrače potrošio 650 milijuna eura uključi u borbu za engleski naslov te vrati klubu važnu ulogu u Ligi prvaka. 

Ten Hag je neuspješan u obje misije jer prošle sezone je u Ligi prvaka ispao već u skupini, dok je prvenstvo završio tek na osmom mjestu. Nakon samo boda s Twenteom, United u zadnjih devet europskih utakmica ima tek jednu pobjedu. Ostalo su tri remija i čak pet poraza.

Ten Hag ima dvije utakmice za spasiti posao. Ali, obje su kod teških suparnika

Grafike: Sofascore

Engleski mediji pišu kako su upravo europska sutrašnja utakmica te ona za četiri dana u prvenstvu zadnje u kojima ima priliku spasiti posao. No obje su jako teške za iskupljenje jer United prvo gostuje kod Porta u Europskoj ligi, a onda kod Aston Ville u Premier ligi. 

Englezi pišu kako Ten Hag ne smije izgubiti nijednu od tih utakmica ako želi sačuvati posao i da se već znaju dva favorita za njegovog privremenog nasljednika, kao i dugoročno rješenje. Naime, United bi na kraju sezone doveo Simonea Inzaghija iz Intera, a do tada bi kao prijelazno rješenje angažirao Thomasa Tuchela ili Massimiliana Allegrija.

Zna se trajno i dva privremena rješenja

Međutim potonji je favorit jer ima velikog zagovaratelja u Alexu Fergusonu, pišu engleski mediji. Legenda Uniteda je veliki fan talijanskog trenera. Allegri (57) je osvojio Scudetto s Milanom, a zatim s Juventusom po pet puta osvojio prvenstvo i kup. Torineze je dva puta doveo do finala Lige prvaka. Bez posla je od ljeta, kada je završio drugu gažu u Juventusu.  

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.