Sud je dopustio da se iskopaju posmrtni ostaci Diega Maradone

Foto: Profimedia

SUD U ARGENTINI presudio je da se posmrtni ostaci Diega Maradone izvade iz zemlje s groblja u Bella Visti gdje je pokopan i prenesu u mauzolej koji će njegova obitelj graditi nedaleko od središta Buenos Airesa. Maradona, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, umro je u 61. godini nakon što je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u kojoj se oporavljao poslije operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Maradona je bio rođen 30. listopada 1960. u Buenos Airesu. Rodnu Argentinu doveo je do naslova Svjetskog prvaka 1986., što je vrhunac njegove ogromne karijere u kojoj je još igrao za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse. Karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Njegova obitelj sad planira izgradnju mauzoleja u kojem bi, kako navode španjolski mediji, "Maradona pronašao vječni mir i bio u blizini argentinskog naroda". Bit će nazvan M10 i jedan njegov dio bit će otvoren za javnost.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.