Ovako bi Dinamo mogao izgledati protiv Monaca. Bjelica se ne odriče svojeg lidera

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO od 21 sat igra svoju prvu domaću utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Na Maksimir stiže Monaco, a novi trener Dinama Nenad Bjelica sigurno neće moći računati na dvojicu igrača za tu utakmicu, Luku Stojkovića i Sammyja Mmaeea. Vođa obrane, iskusni Francuz Kevin Theophile-Catherine, nije siguran da će nastupiti, no zasad se nalazi u glavnim projekcijama i najavama večerašnjeg prvog sastava.

Theophile upitan, Torrente starter

Bjelica je protiv Francuza najavio borbu za bodove. Podsjetimo, Dinamo je prije dva tjedna teško stradao kod Bayerna (9:2) te ostao bez trenera Sergeja Jakirovića, kojeg je zamijenio Nenad Bjelica. Sada će pokušati popraviti dojam, ali i doći do prvih bodova u novom formatu natjecanja. Bjelica će od prve minute poslati španjolskog stopera Raula Torrentea (23), koji je protiv Lokomotive u pobjedi 5:1 zabio dva gola.

Španjolac se nije dosad previše naigrao. Upisao je četiri nastupa i 276 minuta u domaćim natjecanjima. S njim bi u tandemu trebao biti iskusni Kevin Theophile-Catherine, a bekovske pozicije pokrivat će Stefan Ristovski desno, odnosno Ronaël Pierre-Gabriel lijevo.

Kako će izgledati napad?

U veznom redu Bjelica bi mogao posegnuti za kapetanom Arijanom Ademijem, koji bi trebao svojom agresivnošću davati ritam ostatku momčadi. Petar Sučić i Josip Mišić logičan su izbor pored Ademija, a prema naprijed bi moglo biti sitnih promjena. Martin Baturina u prvim je nacrtima postavljen više desno, no trebao bi se ubacivati u sredinu.

Arber Hoxha je lijevo krilo, a Bruno Petković centralni napadač. Dakako, na terenu to neće izgledati striktno tako i moguće su razne rotacije pozicija.

Ademi je ključan čovjek kod Bjelice

"Nikad nisam zadovoljan bodom i igrat ćemo na pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i hoće li nas bod zadovoljiti, ali ići ćemo na pobjedu", rekao je Bjelica uoči utakmice pa posebno naglasio kapetana Ademija: "Ademi nije u dobrom, nego u odličnom stanju." Iskusni i omiljeni kapetan Ademi bio je ključan čovjek i u prvom mandatu Bjelice u Dinamu, a čini se da će tako biti i sada.

Monaco je pobijedio Barcelonu u prvom kolu Lige prvaka 2:1, a u francuskom prvenstvu drži drugo mjesto iza PSG-a. Prijenos utakmice Dinama i Monaca je dostupan svima jer je jedini meč Lige prvaka koji ovog tjedna prenosi HRT 2.

Naime, državna televizija ima pravo na izbor utakmice koju će prenositi srijedom. Inače, prava prijenosa u Hrvatskoj ima ArenaSport pa Dinamo, kao i ostale večerašnje utakmice, možete pratiti na tom kanalu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.