Bogdanović: Uzbuđen sam što sam se vratio u Netse, potpuno je drukčija energija

Screenshot: YouTube / Brooklyn Nets

BOJAN BOGDANOVIĆ nakon osam godina vratio se u Brooklyn Netse, u kojima je 2014. započeo NBA karijeru i igrao tamo dvije i pol sezone, prije razmjene u Washington. Nakon toga igrao je za Indianu, Utu, Detroit i New York, koji ga je ovog ljeta razmijenio u paketu za Mikala Bridgesa.

Kao i lani, najbolji hrvatski strijelac u NBA povijesti propustit će početak sezone, ovaj put zbog operacije stopala, koju je odradio još na proljeće, a još se nije potpuno oporavio. Na Media Dayu Brooklyn Netsa otkrio je u kojoj je fazi oporavka, kako se osjeća vrativši se u svoj prvi NBA klub i kakvi su mu dojmovi o Španjolcu Jordiju Fernandezu, tek trećem europskom treneru na čelu NBA momčadi.

Kako ste fizički, što možete raditi, a što ne?

Imao sam operaciju na stopalu 1. svibnja, također i na ručnom zglobu. Zglob je dobar, ali stopalo se još oporavlja. Smijem raditi neke stvari na terenu individualno, pokušavam postati bolji i vratiti se što prije.

Radili ste s dosta trenera u NBA ligi, po čemu se Jordi Fernandez ističe?

Poznat je kao trener koji puno radi, počeo je kao trener za razvoj igrača, sad je glavni trener i to je dobro za njega, ali i za nas jer smo mlada momčad. Ta energija će se prinijeti na teren, njegovo znanje o košarci je veliko i mislim da je sjajan trener za Netse.

Znate li otprilike termin povratka ili ćete čekati i vidjeti kako ide?

Čekati i vidjeti kako će stopalo reagirati tijekom priprema, ići dan po dan i vidjeti kako se osjeća. Nema nekog rasporeda, sve ovisi kakvo će biti stopalo kad počnem igrati tri na tri i pet na pet.

Ovdje ste počeli NBA karijeru. Kako se osjećate sad kad ste se, možda neočekivano, vratili u kasnijoj fazi karijere?

To je sjajno, uzbuđen sam što sam se vratio. Bio sam tu kad su otvorili ove prostorije i dvoranu za trening. Drago mi je što sam opet tu, puno je novih ljudi u klubu u odnosu na tada pa je potpuno drukčija energija oko sezone i trenutačne momčadi. 

Kao Europljaninu koji je dugo tu, što za vas znači europski trener, u smislu daljnje internacionalizacije lige?

Vidjeli smo posljednjih godina i par europskih trenera u glavnim ulogama, to što je Jordi ovdje sjajno je za španjolsku košarku. Ovoj momčadi može donijeti nešto drukčije. U ovoj ligi sve je prilično jasno, a drukčiji mentalni sklop i pristup mogli bi pomoći ovoj momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.