Euro je uništio Bellinghamove šanse za Zlatnu loptu. Tko ju treba osvojiti?

Foto: EPA

ENGLESKA nogometna reprezentacija izgubila je drugo finale Europskog prvenstva zaredom. Bolja je od nje bila Španjolska s 2:1, a većinski stav neutralnih nogometnih fanova je da je Gordi Albion reprezentacija koje je kvalitetom igre najveće razočaranje turnira.

Jedan od onih koji je u pojedinim momentima izgledao dobro je Realova zvijezda Jude Bellingham. Na otvaranju turnira je zabio jedini gol u pobjedi nad Srbijom, a spasio je momčad u osmini finala kada je škaricama izjednačio u zadnjem napadu na susretu. No, zanimljivo je da mu je ovo Europsko prvenstvo, kao i završnica sezone, jako smanjilo šansu da uzme Zlatnu loptu.

Tek je treći favorit i ima ogroman pad

Naime, prema većini kladionica, Bellingham je tek treći favorit. Prvi, i to uvjerljivo, njegov je suigrač Vinicius Junior kojem kladionice daju u prosjeku oko 60% šansi. Podsjetimo, Brazil je na Copa Americi ispao u četvrtfinalu od Kolumbije.

Drugi je Rodri koji je sa španjolskom uzeo Euro, a kladionice mu daju malo manje od 20% šansi. Bellingham je treći s otprilike 16% šansi, a iza njega su Španjolci Dani Carvajal i tinejdžerska senzacija Lamine Yamal.

Ovo je veliki pad Bellinghama. Bio je ključan igrač u osvajanju prvenstva, a još početkom svibnja su mu kladionice davale između 35 i 40% šanse i status prvog favorita, iako je bilo jasno da će Euro odlučivati o svemu.

Nakon što je Vinicius zabio dva gola u polufinalu Lige prvaka i prvi u pobjedničkom finalu, njegove šanse su bitno porasle. Iako je i Brazilac podbacio na Copi, kladionice predviđaju da Bellinghamovo finale Eura neće imati bitniji utjecaj na glasove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.